24 septembrie 2010

29 de operatori recunosc că au lucrat în categoria «Assisted»
ŞAPTE DESCALIFICĂRI ÎN URMA VERIFICĂRILOR LOGURILOR ÎN CQ WW SSB
de Jamie Dupree NS3T radio-sport.net
20 iulie 2010
(Articol publicat în 20 iulie 2010 pe Radio-Sport.net)


La un an de la o serie de descalificări ale unor concurenţi de marcă CQ WW Contest Committee a continuat sancţionarea trişorilor în urma verificărilor logurilor în etapa de SSB a concursului CQ WW, eliminându-l pe concurentul plasat pe primul loc în categoria QRP şi trecându-l pe câştigătorul din categoria Low Power în categoria Assisted.

Noutatea folosirii în premieră a cartonaşelor roşii şi galbene pentru încălcarea regulilor a apărut în momentul publicării rezultatelor concursului SSB din 2009 în numărul pe august 2010 al CQ Magazine. (…)

29 de operatori recunosc că au lucrat în categoria «Assisted»
O parte interesantă a rezumatului concursului CQ WW SSB din 2009 o constituie o listă a staţiilor care au trimis loguri pentru categoria «neasistat», dar ulterior, când au fost întrebaţi, au recunoscut că au folosit ajutor exterior în timpul concursului.
«Am trimis un raport privind semnalări de QSO-uri la peste 75 de staţii plasate în zona scorurilor de top», scrie directorul concursului CQ WW Bob Cox, K3EST. «Le-am cerut să confirme că într-adevăr nu au lucrat asistat.»
Cu alte cuvinte, li s-a comunicat că programul de verificare a logurilor a relevat că ei au folosit o reţea de semnalare a QSO-urilor, dar cu toate acestea nu s-au înscris în categoria «Assisted». (…)
Următoarele staţii au recunoscut că au lucrat asistat: 3V8SS, E73W, EF1W, HA8BE, HI3TEJ, HK1X, IK4TVP, IT9RWB, IW7EBE, LX7I, LZ1NG, LZ2JA, LZ9X, PU2LEP, PY2WC, RVØAL, SN3X, SP4XQN, SV2DCD, UA3BS, UT7MW, UW1M, UX2X, UZØU, YO8WWYO9HP şi YT5C», se încheie raportul CQ WW.
Această declaraţie a constituit o schimbare majoră în uzanţele Comitetului de concurs CQ WW, care în trecut a operat astfel de schimbări de categorii motivate de asistenţă exterioară într-o manieră confidenţială.


Sancţionarea trişorilor se bucură de sprijinul comunităţii competitorilor
de Jamie Dupree NS3T   radio-sport.net
26 iulie 2010

În al doilea an la rând în care CQ WW Contest Committee a acordat descalificări şi a constatat încălcări ale regulamentelor decizia beneficiază de sprijinul larg al comunităţii celor care lucrează în concursuri, ei consideră că abordarea dură este calea corectă pentru a sancţiona trişarea.

«Felicitări pentru faptul că aţi început să-i penalizaţi pe trişori, acest lucru trebuia să se întâmple cu mulţi ani în urmă», scrie Jarda Loufek OK1TC.
«Aprob din toată inima decizia CQ şi sper că alţi sponsori de concursuri vor urma acest exemplu. Mulţumesc CQ-ului că în sfârşit a arătat calea corectă », spune Alan Leith VE1AL.

«Sunt foarte mulţumit că în sfârşit cineva face ceva în această chestiune. Cu toate acestea sunt suprins de anvergura situaţiei care au fost dezvăluită», scrie într-un  e-mail Roger Huntley W7VV.

Avalanşa de comentarii pozitive a început după publicarea rezultatelor din concursul CQ WW SSB 2009, în care au fost acordate 7 cartonaşe roşii şi 4 galbene, împreună cu decizia de a muta 29 de staţii în categoria Assisted.
«Complimente Comitetului, cu siguranţă  că nu a fost o decizie uşoară», scrie Julius Fazekas N2WN.  El a salutat şi publicarea listei celor 29 de staţii mutate în categoria Assisted. Printre ei sunt veterani ai concursurilor, alţii sunt începători.
Unii dintre ei au indicative «proeminente», ca Teddy Jiminez HI3TEJ, calificat pentru WRTC 2010, Alex Pănoiu YO9HP, un finalist de top cu indicativul A45WD şi Phillippe Lutty LX7I, operator de top european şi membru al echipei multi-op.

«Cred că ei au fost tentaţi să trişeze pentru că până acum trişorii nu au fost expuşi publicului», spune Tom Osborbne W7WHY.
«E bine că Comitetul are curajul să treacă participanţii dintr-o categorie în alta atunci când există dovezi clare. O mulţime de operatori au devenit atât de dependenţi de cluster încât se pare că ei nici nu se mai consideră asistaţi», scrie Mats Strandberg R3/SM6LRR.
«Să fie foarte clar: Comitetul dispune acum de resurse foarte puternice pentru a se ocupa de această chestiune şi nu are nici o reţinere să le folosească», spune Jeff Briggs K1ZM/VY2ZM.
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Surse: Radio-Sport net)

Alt articol pe această temă:

Noi penalizări ale trişorilor în rezultatele finale ale CQ WW 2009 (etapa de telegrafie) publicat pe saitul Radio-Sport.net în 6 septembrie 2010

Despre mine

Fotografia mea
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved