11 November 2011

Pregătiri pentru DXpediţia HK0NA pe insula Malpelo, ianuarie 2012
Operatorii Sal HK1T, Jorge HK1R şi Faber HK6F au făcut între 23 şi 30 octombrie o călătorie de recunoaştere pe insula Malpelo, în cadrul pregătirilor expediţiei programate pentru ianuarie 2012. Citiţi un scurt rezumat al observaţiilor lor şi vedeţi fotografiile pe care le-au făcut pe insulă la această adresă.
În 2 noiembrie grupul a dat publicităţii următorul comunicat de presă:
«Trei membri ai echipei Malpelo 2012 au încheiat o vizită de recunoaştere pe Malpelo. Din mai multe puncte de vedere aceasta va fi o DXpediţie deosebit de solicitantă. Terenul este dificil, câteodată aproape vertical. Pentru a avea o deschidere clară spre Asia, regiunea Pacificului şi W6/W7 va fi necesară stabilirea locaţiei de operare şi a antenelor pe vârful muntelui, ceea ce complică şi mai mult dificultăţile şi riscurile fizice la care se expun operatorii.
Vârsta membrilor echipei este între 25 şi 73 de ani. Sub supravegherea medicilor echipei noastre K9SG şi W0GJ urmăm un regim de exerciţii fizice. Cu toţii ar trebui să fim pregătiţi pentru provocarea care ne aşteaptă la începutul anului 2012.
Trei membri ai echipei K4UEE, N4GRN şi W6IZT vor veni în Columbia între 5 şi 8 noiembrie pentru o întâlnire cu liderul echipei Jorge HK1R şi cu alţi membri ai echipei, cu scopul de a revedea lista de sarcini şi responsabilităţile fiecărui participant şi pentru a lua decizii privind locaţiile de campare şi operare, felul antenelor şi plasarea lor, măsurile de siguranţă şi alte chestiuni importante necesare succesului final al DXpediţiei.
Una dintre aceste decizii se referă la durata operaţiunii. Avem permisiunea de a sta pe insulă 17 zile, faţă de cele 14 zile planificate de noi în acest moment. Vom revedea bugetul DXpediţiei pentru a stabili dacă ne putem permite cheltuiala de 15000 USD pentru cele trei zile suplimentare.
Contribuţiile sunt acceptate cu mulţumiri la www.hk0na.com/sponsors
Plănuim să emitem periodic comunicate de presă cu informaţii. Urmăriţi şi saitul nostru www. hk0na.com pentru ştiri de ultimă oră.
Mulţumiri,  
Jorge Prieto, HK1R, liderul DXpediţiei
Bob Allphin, K4UEE, co-lider
Gregg Marco, W6IZT-co-lider» 
(Sursă: OPDX) 
În 2009 insula Malpelo se situa pe locul 14 în sondajul celor mai dorite entităţi DXCC realizat de THE DX MAGAZINE, iar în 2010 a urcat pe locul 12 - nota mea, YO4PX


Comunicat de presă -  28 noiembrie 2011
Recent trei membri ai expediţiei din S.U.A. (K4UEE, N4GRN şi W6IZT) s-au deplasat la Cartagena, Columbia şi s-au întîlnit cu şase viitori coechipieri columbieni.  Scopul întâlnirii de două zile a fost luarea unor decizii importante privind expediţia pe insula Malpelo. S-a finalizat şi lista de echipamente şi fiecăruia dintre membrii echipei i s-au desemnat responsabilităţi precise.
Având în vedere că este improbabil ca autorităţile columbiene să autorizeze o altă expediţie în viitorul apropiat, s-a luat decizia ca durata  DXpediţiei, programată iniţial pentru 12-14 zile, să fie prelungită la 16-17 zile. Data aproximativă a operaţiunilor va fi de la 21 ianuarie la 5-6 februarie 2012.
Patru membri ai echipei vor merge pe Malpelo cu întreg echipamentul, radiourile, antenele şi infrastructura la începutul lunii ianuarie, transportaţi de marina columbiană. Ei vor sosi cu circa două săptămâni înainte de restul echipei, vor instala tabăra, vor pregăti cele două locaţii de operare, radiourile şi antenele. Ei vor petrece aproximativ 30 de zile pe insulă. Aceasta va permite restului echipei să înceapă activitatea imediat după sosirea cu vasul închiriat.
După cum s-a menţionat, vor fi două locaţii de operare, fiecare cu dotare completă cu antene, radiouri şi amplificatoare. (…) La un moment dat vor putea fi active simultan nouă staţii, capabile să lucreze în două moduri pe toate benzile. Plănuim să continuăm emiterea de comunicate de presă cu ştiri de interes. Urmăriţi şi saitul nostru pentru ştiri de ultimă oră.
Cu mulţumiri,
Jorge Prieto, HK1R, liderul expediţiei
Bob Alphin K4UEE şi Gregg Marco W6IZT, colideri

*   *   * 
Poate doriţi să citiţi şi

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved