26 November 2011

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi
3 decembrie 2011 este Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Programul internaţional al Regiunii a I-a IARU pentru radioamatorii handicapaţi (International Programme for Handicapped Amateurs, IPHA) recomandă ca radioamatorii să marcheze această zi în scopul de a  promova radioamatorismul în rândul persoanelor cu dizabilităţi.
Iniţial Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (IdPwD) a fost proclamată în 1992 de Adunarea generală a Naţiunilor Unite pentru a atrage atenţia asupra problemelor acestora şi a abilităţilor lor şi este comemorată în fiecare an la 3 decembrie. Tema acestui an este «Împreună pentru o lume mai bună pentru toţi. Includerea persoanelor cu dizabilităţi pe calea dezvoltării».
Includere: marcarea Zilei oferă ocazia societăţilor-membre ale Regiunii a I-a IARU să se orienteze spre includerea persoanelor cu dizabilităţi în dezvoltarea radioamatorismului.
Organizare: forumuri, discuţii şi campanii de informare în sprijinul temei anului, pentru găsirea unor căi şi mijloace inovatoare prin care persoanele cu dizabilităţi pot deveni radioamatori, inclusiv lansarea de programe şi proceduri speciale de autorizare. 
Celebrare: plănuirea sau participarea la evenimente publice pentru a demonstra contribuţiile aduse de radioamatorii cu dizabilităţi ca agenţi ai schimbării şi dezvoltării în comunităţile în care ele trăiesc.
Acţiune: un accent deosebit pus pe acţiunea practică pentru integrarea handicapaţilor în toate aspectele progresului şi încurajarea participării persoanelor cu dizabilităţi în viaţa socială în condiţii de egalitate. Sublinierea progresului şi a obstacolelor în implementarea măsurilor şi promovarea informării publice despre barierele în calea integrării complete a persoanelor cu dizabilităţi în comunităţile lor.
În cazul în care plănuiţi vreun eveniment sau urmează să emiteţi comunicate cu ocazia acestei zile contactaţi-l pe Rizkallah (Riri) Azrak OD5RI, coordonator IARU al programului internaţional pentru persoanele handicapate.
Pagina United Nations Enable se găseşte aici.
(Sursă: saitul Regiunii a I-a IARU)
*   *   * 

Acest material a fost oferit spre publicare administratorului saitului oficial al FRR YO3GW, dar oferta a fost respinsã. Este regretabil, având în vedere cã ar fi fost o satisfacere a recomandãrii Regiunii a I-a IARU pentru marcarea şi în YO a Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilitãţi, în vederea integrãrii lor în viaţa socialã prin intermediul radioamatorismului. Cunoscuta cenzurã a conducerii FRR funcţioneazã la fel ca înainte de 31 martie 2012.

..............................................................................................................

Salut Francisc,
Vă mulţumesc pentru traducere şi pentru publicarea acesteia pe saitul dv.
Societatea VERON, Olanda va fi activă în ziua de 3 decembrie din QTH-ul Genderen cu indicativul PI4CGR în PSK31, CW şi SSB.
Şi societatea ROARS plănuieşte să participe prin instalarea unei staţii cu un indicativ special din sediul HQ al Asociaţiei persoanelor cu dizabilităţi din Oman şi plănuieşte să transmită imagini video ale activităţilor prin internet.
Vă voi ţine la curent în cazul în care se vor organiza şi alte activităţi.
73
Riri, OD5RI

 
                                               Înapoi la pagina principală                    

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved