16 July 2012

Două proiecte DX ale Cordell Expeditions
Insula Clipperton (TX5Q)

Organizaţia Cordell Expeditions este încântată să anunţe o DXpediţie pe insula Clipperton la începutul anului 2013. Echipa formată din 24 de operatori va pleca din San Diego în 19 februarie şi va fi activă de pe Clipperton cu indicativul TX5Q timp de 10 zile cu începere din jurul datei de 1 martie. Vom fi activi pe toate benzile şi în toate modurile folosind DXA, un sistem cu conexiune prin satelit care afişează datele de log pe orice brauser aproape în timp real.
Saitul expediţiei se găseşte la adresa http://www.cordell.org/CI/index.html
Informaţii despre activităţile ştiinţifice ale Cordell Expeditions pot fi consultate la http://www.cordell.org/CI/CI_pages/CI_Organization.html
Organizatorii expediţiei pe insula Clipperton programată iniţial pentru luna martie 2012 au fost nevoiţi să anuleze activitatea planificată din cauza unor probleme neprevăzute de logistică şi cheltuieli. 
(Sursă: DX World Net)
Insula Clipperton s-a situat în 2010 pe poziţia 62, iar în 2011 pe poziţia 45 în sondajul organizat de THE DX MAGAZINE.

Insula Heard (VK0H)

Comunicat de presă - 15 mai 2012
Organizaţia Cordell Expeditions este încântată să anunţe o DXpediţie pe insula Heard, teritoriu al Australiei, la începutul anului 2014. Am adunat un nucleu al echipei, am organizat transportul cu vasul, aşteptăm permisiunea de debarcare şi indicativul radio. În viitorul apropiat vom anunţa membrii iniţiali ai echipei, organizaţiile cu care colaborăm şi alte resurse ale DXpediţiei.
Ultima oră: Echipa parţială se compune din KK6EK, ON6TT, DL1MGB, N6MZ, DJ9ZB, NP4IW, AD6E, N4GRN, DJ5IW, N6PSE, W3WL, W0GJ, AA7XT. Mai avem nevoie de operatori…
Expediţia va fi multidisciplinară, având trei activităţi principale: Comunicaţii, Ştiinţe ale mediului înconjurător şi Documentare.  Vom fi activi pe toate benzile şi în toate modurile de lucru, vom implementa o varietate de tehnologii inovative de comunicaţii în timp real şi vom realiza o multitudine de proiecte ştiinţifice destinate să observe şi să documenteze unele dintre resursele unice ale acestei insule extraordinare.
Vom folosi cea mai recentă versiune de DXA (a se vedea www.cordell.org/DXA) pentru o prezentare online în timp real a datelor logului, imagini şi video de pe insula Heard.


Acest proiect este o continuare a expediţiei de succes pe insula Heard realizată de acest grup în 1997. Detaliile acelei operaţiuni pot fi văzute la www.cordell.org/HI.
Saitul DXpediţiei din 2014 se află la www.cordell.org/HD.
Vă invităm să participaţi la acest proiect în calitate de membru potenţial al echipei, ca suporter sau ca un indicativ în logul nostru! Dacă aveţi un interes special în insula Heard sau vă tentează să vă alăturaţi expediţiei vă rugăm să-l contactaţi pe liderul proiectului Dr. Robert Schmieder la schmieder@cordell.org
Nota editorului OPDX:  Am aflat aici la Dayton că un al doilea grup plănuieşte de asemenea să opereze de pe insula Heard. Să sperăm că vom obţine noi detalii în curând ... 
(Sursă: OPDX, QSL VK0IR colecţia de QSL-uri YO4PX)
Insula Heard s-a situat pe poziţia 5 în 2010 şi pe poziţia 4 în 2011 în sondajul realizat de THE DX MAGAZINE.

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved