22 August 2012

Un radioamator în Raliul mongol
În pofida unui mic război în Tadjikistan Neil Melville PA9N şi Helen Woolnough au ajuns în Mongolia la volanul micuţului lor autovehicul Fiat Panda cu o capacitate cilindrică de 1100 cm.³ vechi de 9 ani.
Duminică 18 august locaţia comunicată de ei era 46.47 N, 96.25 E. Ei participă la Raliul mongol, în care  distanţa dintre Marea Britanie şi Ulaanbaatar, capitala Mongoliei trebuie parcursă în nu mai mult de şase săptămâni folosindu-se o maşină cu o capacitate cilindrică de 1200 cm. ³ sau mai mică. O altă condiţie a participării este colectarea unei sume minime de 2000 de lire sterline destinată unor scopuri umanitare.
Helen şi Neil au purces la drum în 14 iulie sub sloganul «Principiul incertitudinii».  Ei invită la donaţii menite a finanţa societatea filantropică pentru ajutorarea copiilor Lotus Children’s Centre Charitable Trust şi organizaţia cu scop similar a Naţiunilor Unite United Nations Children’s Fund (UNICEF) parcurgând conform planului peste 16000 de km. prin 19 ţări, fără a beneficia de sprijin, de ajutorul unui mecanic auto şi de indicaţii.
În decursul anilor Neil PA9N a conferenţiat de mai multe ori în cadrul AMSAT-UK International Space Colloquium, iar primul său proiect de minisatelit lansat în spaţiu a fost XO-53 în cadrul Student Space Exploration and Technology Initiative. Aceasta este explicaţia siglei AMSAT-UK plasată sub capota vehiculului cu textul «You can have even more FUN in space».




Urmăriţi drumul celor doi temerari pe blogul lor permanent actualizat la http://theuncertaintyprinciple.co.uk/
Informaţii despre modalitatea de face donaţii în scop umanitar se găsesc la
Despre Raliul mongol se poate citi pe saitul The Adventurists la http://www.theadventurists.com/the-adventures/mongol-rally
(Surse: Southgate AR News, blogul lui Neil şi Helen, The Adventurists, AMSAT-UK)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved