19 October 2012

Rezultatele echipei YO la Campionatul mondial de telegrafie-viteză

Beatenberg, 18 octombrie 2012

Dragi colegi.
După prima zi a Campionatelor Mondiale de Telegrafie-viteză ce se desfăşoara în perioada 17-21 octombrie in Beatenberg (Elveţia) sportivii români au reuşit să obţină zece medalii. Este o competiţie cu un nivel foarte ridicat, cu stabiliri de noi recorduri mondiale, recorduri ce au fost doborâte la rândul lor.

Cele trei noi recorduri mondiale stabilite în prima zi a competiţiilor sunt convins că spun totul despre nivelul ridicat al competiţiei. Şi în acest an am reuşit să ne prezentăm cu o echipă completă, am reuşit să acoperim toate categoriile din concurs şi avem şanse mari de a obţine medalia de bronz pe echipe. Cele 10 medalii şi sportivii care le-au obţinut sunt:
Aur:  YO8TTT - Morse Runner
Argint:     
YO8RKQ- Morse runner
YO8TON – Rx
YO8TTT - Tx
Bronz:     
YO3RJ – RUFZ
YO8TLK - Rx
YO3RJ - Rx
YO8TLK - Tx
YO3-413 - Tx
YO8TIL - Tx

Urmează o a doua zi de concurs în care sperăm să obţinem noi medalii, iar la finalul competiţiei echipa României să urce pe podiumul de premiere. Vom reveni cu amănunte după cea de a doua zi a competiţiei. 
Adrian Zaiţ, YO8OW, coordonatorul echipei


ULTIMA ORĂ
Acum că s-a încheiat cea de-a 10-a ediţie a Campionatelor Mondiale de telegrafie viteză care au avut loc in Beatenberg ( Elveţia) în perioada 17-21 octombrie putem trage concluziile şi analiza rezultatele obţinute de sportivii noştri. Am întâmpinat diferite probleme privind această participare a echipei reprezentative, F.R.R. achitând numai taxa de participare pentru trei sportivi, urmând ca aceştia sau cluburile de care aparţin să rezolve problema deplasării. În ciuda dificultăţilor financiare intâmpinate reprezentativa României a fost  formată din 16 sportivi.
Ţin să mulţumesc pe această cale tuturor reprezentanţilor cluburilor şi sponsorilor care au făcut posibilă această participare. Din echipa  noastră au lipsit doi sportivi, unul din lotul de bază şi anume Coca Pavlic Alexandru, care sigur şi-ar fi adus un mare aport la numărul şi valoarea medaliilor obţinute, şi Haldan Cristian. care putea oricând să obţină un rezultat bun. Cu două zile înaintea competiţiei eram descoperiţi la categoria  "veterani" şi a fost cooptat în lotul naţional Ionel Emilian YO8BOD. În acest fel am avut acoperite toate categoriile de participare şi aveam mari speranţe de a obţine medalia de bronz pe echipe.
Un plus de imagine pe care l-am avut în acest an a fost acela că echipa naţională a beneficiat de echipament de prezentare, iar Aqua Carpatica ne-a pus la dispoziţie  materiale promoţionale (tricouri şi şepci) şi asigurând participarea unor sportivi la această competiţie. Au mai existat şi alţi sponsori pe care din păcate nu-i ştiu în acest moment, dar ţin să le mulţumesc pentru contribuţia lor.
Din delegaţia României au mai facut parte Zaiţ Adrian - team leader - , Gheorghe Drăgulescu, arbitru internaţional şi Paisa Gheorghe,  arbitru internaţional şi reprezentantul României la Working Grup HST IARU Regiunea I.
Competiţia a fost una de un nivel foarte ridicat, s-au stabilit mai multe recorduri mondiale, unele de-a dreptul fantastice, recorduri care cu greu vor fi doborâte în următoarea perioadă. În primele ore de concurs recordul la Morse Runner a fost doborât de două ori, s-a stabilit un nou record la Rufz la fete, un record  care l-a depăşit cu foarte mult pe cel vechi (mult peste 50.000 puncte). La băieţi a fost stabilit un nou record la aceeaşi categorie , şi acesta un record mondial care l-a depăşit pe cel vechi cu peste 50.000 puncte. Sunt rezultete senzaţionale, care cu greu vor putea fi doborâte. Concurenţa a fost mare, au participat sportivi din 15 ţări, sportivi foarte bine pregătiţi şi motivaţi.
Dar să ne întoarcem la sportivii nostri. Ei au avut o prestaţie foarte bună, chiar dacă emoţiile şi-au spus cuvântul. Primul obiectiv pe care l-am avut a fost clasarea echipei reprezentative pe podium, obiectiv pe care ni l-am îndeplinit, echipa României clasându-se pe locul trei şi obţinând medalia de bronz. Ţin să le mulţumesc pe această cale tuturor celor care şi-au adus contribuţia la obţinerea acestei performanţe,  atât antrenorilor cât şi sportivilor, dar şi celor ce au făcut posibilă această participare.
Al doilea obiectiv al nostru a fost obţinerea a cât mai bune performanţe în competiţiile individuale. În cele ce urmează vă voi prezenta sportivii şi medaliile obţinute de aceştia, precum şi probele la care au fost obţinute.
Macsim Mihaela - medalie de bronz la recepţie, medalie de bronz la transmitere, medalie de bronz la Morse Runner, medalie de bronz la Rufz, locul 5 la probele  individuale  şi medalia de bronz obţinută cu echipa.
Delcea Alexandru - medalie de argint la Morse Runner, bronz la transmitere, locul la Rufz şi medalie de bronz cu echipa.
Popa Andrei - medalie de argint la recepţie, medalie de bronz la probe individuale şi medalie de bronz cu echipa.
Ene Diana -  locul 4 la receptie, locul 4 la transmitere, locul 6 la Rufz , locul 4 la Morse Runner şi medalie de bronz cu echipa.
Mancaş Alexandru - medalie de aur la Morse Runner, medalie de argint la Rufz, medalie de argint la transmitere, medalie de bronz la recepţie, medalie de bronz la probe individuale şi  medalie de  bronz cu echipa.
Ivan Gabriela - medalie de argint la Morse Runner, locul 4  pe probe individuale,  medalie de bronz cu echipa.
Trofin Ionela - medalie de bronz la transmitere, medalie de bronz cu echipa şi locul 5 la probe individuale.
Covrig Cristinel - medalie de bronz la transmitere, locul 6 la Rufz şi medalie de bronz cu echipa.
Manea Janeta- medalie de bronz la recepţie, medalie de bronz la transmitere, medalie de bronz  la Rufz, locul 4 la Morse Runner, medalie de bronz la probe individuale şi medalie de bronz cu echipa.
Mancaş Ştefan – medalie de argint la Morse Runner, locul 4 la recepţie, locul 4 la transmitere, locul 6 la Rufz, locul 4 pe probe individuale şi medalie de bronz cu echipa.
Ionel Emilian - locul 6 la Morse Runner şi medalie de bronz cu echipa.
Medalie de bronz cu echipa au mai obţinut Balica Marian, Lesanu Dumitru şi Mihai Airinei, sportivi care si-au adus contribuţia la rezultatul obtinut de echipa reprezentativă.

Acestea sunt rezultatele obţinute de sportivii nostri, ele pot fi îmbunătăţite prin multă muncă şi prin cantonamente de pregătire, cantonamente pe nu ni le-am permis în acest an din cauza lipsei finanţării. Din păcate în acest moment mai sunt doar câteva cluburi în care se mai face performanţă în acest domeniu, în ultimii ani foarte puţini tineri au ales să practice telegrafia de performanţă. Dacă în viitorul apropiat nu se vor lua măsuri începand de la cluburi şi terminând cu pregătirea centralizată a sportivilor în cantonamente şi asigurarea bazei materiale de antrenament şi a finanţării participanţilor, telegrafia-viteză, cea care în acest moment aduce  cele mai notabile performanţe va avea mult de suferit.
O analiză mai detaliată o vom face când vom ajunge acasă. Acestea sunt concluziile pe care le-am tras la cald în urma participării şi  cred că acum este momentul să ne bucurăm de medaliile câştigate şi de locurile obtinute. Să-i felicităm pe cei care ne-au reprezentat. Sper că cei din ţară se bucură alături de noi pentru performanţele obţinute.
Adrian Zait. YO8OW

(A consemnat YO4PX)

Rezultatele complete pot fi consultate pe saitul campionatului la


cu clic în meniu pe "Results".







                     

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved