29 November 2012

«DX Hamvention», tema Daytonului 2013
În decursul celor 62 de ani de existenţă întrunirea de la Dayton a prezentat tot ceea ce are radioamatorismul mai valoros de oferit. În fiecare an o anumită temă – cum ar fi cluburile de radioamator, amiciţia globală sau apariţia modurilor digitale – a scos în prim-plan câte-unul dintre numeroasele subdomenii ale serviciului de amator.
«Când Hara Arena îşi va deschide porţile la 17 mai 2013 pentru al 62-lea an consecutiv «DX Hamvention» va reflecta o importantă faţetă a radioamatorismului, legăturile la mare distanţă», spune Charles Kaiser KD8JZR, preşedintele general al evenimentului. «Marea întrunire Hamvention este o destinaţie DX de seamă pentru amatorii din toată lumea. A lucra DX este o combinaţie de magie, condiţii de propagare şi aplicare sârguincioasă a teoriei radioului».
Kaiser, care a deţinut anul trecut funcţia de preşedinte general adjunct, a menţionat că mulţi participanţi revin în fiecare an pentru a întâlni alţi amatori cu care au vorbit prin radio. «Căutarea contactelor cu locaţii aflate în depărtări face ca radioamatorismul să progreseze pe numeroase nivele, astfel că echipa Hamvention va onora anul acesta DX-ul în toate formele sale!», spune Kaiser.
De asemenea Kaiser a anunţat că Jim Tiderman N8IDS va fi adjunctul său pentru 2013: «El a fost activ pentru Hamvention timp de mulţi ani şi contribuie la munca echipei Hamvention cu stilul său natural de conducere. Îl voi solicita pe Jim să-şi asume numeroase responsabilităţi importante pentru a îmbunătăţi întrunirea. E important de menţionat şi faptul că toţi membrii echipei noastre sunt voluntari şi noi continuăm să lucrăm într-un spirit de colaborare.»

ARRL EXPO, marea zonă expoziţională a ARRL de la Hamvention a acordat întotdeauna o atenţie specială activităţilor DX în eter şi participării unui număr cât mai mare de vizitatori internaţionali. «În plus faţă de numeroasele noastre activităţi de la ARRL EXPO – de pildă demonstraţiile de construcţii, forumurile şi serviciile oferite membrilor – suntem mândri să-i sprijinim pe DX-manii din întreaga lume. Ştim că radioamatorii apreciază serviciul nostru de verificare a QSL-urilor la faţa locului şi se bucură că îşi pot preda propriile QSL-uri destinate biroului de expedieri în străinătate al ARRL. În anii din urmă zona noastră expoziţională a găzduit reprezentanţi al Uniunii internaţionale a radioamatorilor (IARU) şi ai asociaţiilor partenere din Marea Britanie, Germania, Japonia şi Quatar», spune managerul de marketing al ARRL Bob Inderbitzen NQ1R.

Numeroşi furnizori de echipamente s-au şi angajat că vor reveni la Hamvention, ceea ce în estimarea Biroului de conferinţe şi vizitatori al comitatului Dayton/Montgomery produce un impact economic de circa 4 milioane USD în beneficiul comitatului şi aproape 10 milioane USD pe plan regional. Hamvention, cea mai mare întrunire din lume a radioamatorilor adună circa 25000 de persoane în zona Daytonului. Evenimentul care durează trei zile include expoziţii, un talcioc, forumuri, sesiuni educaţionale şi examene de autorizare.
Pentru informaţii suplimentare despre Dayton Hamvention 2013 (programat pentru 17-19 mai 2013) vizitaţi saitul www.hamvention.org sau trimiteţi un e-mail pe adresa media@hamvention.org.
(Surse: Dayton Hamvention, saitul ARRL)

*   *   *

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved