05 December 2012

UN  ZÂMBET  Î ETER  (46)
O mult aşteptată DXpediţie pe insula Bouvet
(Poziţia 3 în sondajul celor mai dorite 100 de entităţi a THE DX MAGAZINE)

Comunicat de presă 
După îndelungi tratative suntem încântaţi să anunţăm că o echipă multinaţională formată din 12 operatori se pregăteşte să realizeze o DXpediţie pe insula Bouvet între 25 martie şi 5 aprilie 2013. Se va lucra cu indicativul 3Y0IOF.
Vom opera 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână cu cinci staţii pe toate benzile de la 160 la 10 metri. Suntem conştienţi de faptul că într-o DXpediţie singurul care contează este DX-manul, de aceea avem plăcerea să vă anunţăm câteva inovaţii interesante.
Înţelegem că mulţi dintre dumneavoastră n-ar trebui să faceţi niciun efort pentru a ne lucra. Ca urmare vă oferim şansa de a ne chema la telefon atunci când sunteţi dispuşi să facem un QSO. Aţi citit bine, vă vom furniza un număr de telefon şi atunci când sunteţi pregătiţi ne puteţi suna, iar noi ne vom întrerupe pe dată lucrul cu pailapul şi vă vom chema pe frecvenţa pe care o veţi alege. Nu numai că ne vom îngriji ca să vă trimitem un e-mail imediat după QSO pentru a vă confirma că sunteţi înscris în log, dar vom organiza o echipă de experţi care la cerere se va deplasa acasă la dv. pentru ca să vă fixeze transiverul pe frecvenţa cerută, să vă conecteze antena şi să se asigure că aerul condiţionat funcţionează bine pentru a vă încălzi sau răcori, în funcţie de situaţie. Nu vă faceţi griji în privinţa propagării. Ne vom ocupa să existe oarece propagare între noi, fiind conştienţi că avem o răspundere în această privinţă şi că trebuie să ne asumăm vina dacă ea nu va exista.
Nu vă faceţi probleme dacă cele de mai sus nu vi se par potrivite, noi tot vom fi încântaţi să vă lucrăm în pailap. Ne dăm seama că trebuie să operăm conform tabieturilor dv., de aceea vom înţelege dacă veţi chema peste o altă staţie pe care încercăm s-o lucrăm, sau atunci când chemăm o altă parte a lumii decât aceea în care vă aflaţi, sau dacă veţi chema fără încetare sau în timp ce noi transmitem, sau dacă veţi chema chiar dacă nu ne puteţi auzi. Vom face tot ce ne stă în putere să vă lucrăm în pofida tuturor acestor lucruri şi ştim că numai noi vom fi de vină dacă nu veţi reuşi să ne înscrieţi în log. 
Trebuie să recunoaştem valoarea cu care poliţaii de bandă contribuie la reuşita unei DXpediţii, de aceea vom publica orele la care anumiţi operatori ne vor putea chema pe frecvenţa noastră în loc să ne cheme în split. Ei pot chiar să se înregistreze şi să ne anunţe disponibilitatea lor. În acele momente poliţaii de bandă vor putea striga sau transmite «up up» după pofta inimii. (Notă: ne vom îngriji ca operatorii să asculte mai sus şi nu mai jos, pentru că în timpul recentei DXpediţii PT0S am constatat că poliţaii de bandă nu ştiu cum să transmită «down» în telegrafie.)
De asemenea n-am vrea ca «acordorii» să se simtă neglijaţi şi, la fel ca şi ei, suntem de părere că sarcinile fictive sunt complet depăşite moral. De aceea, atunci când suntem pregătiţi să transmitem într-o bandă le vom da posibilitatea de a se acorda pe frecvenţa noastră înainte de a începe să lucrăm pailapul. Fiecare tură de lucru va debuta cu transmiterea indicativului nostru urmat de «QDL» («Quick Dummy Loaders»), pentru ca ei să ştie când pot începe să se acordeze. Le vom da pentru asta cel puţin cinci minute, ştiind cât de important e pentru acordori să se asigure că liniarele lor funcţionează corect şi sunt pregătite de transmitere. Ne asumăm şi vina pentru cazul în care liniarele lor ar lua foc în urma acordului. În funcţie de cerere vom transmite din când în când «QDL» şi în timpul lucrului cu pailapul, pentru a da posibilitatea celor întârziaţi să se acordeze şi ei în voie.
Din nefericire nu vom avea acces la cluster în timpul şederii noastre pe Bouvet, dar ştim că asta nu vă va împiedica să postaţi anunţuri şi comentarii pe cluster despre DXpediţia noastră. Vă sugerăm să nu uitaţi să scrieţi pe ce bandă doriţi să facem QSY, în ce mod de lucru doriţi să operăm, despre calitatea operatorilor noştri şi obişnuitele comentarii «vine tare!», «nu-i aud», «mulţumesc pentru a şaptea bandă» sau «ura!!!!». După cum am mai spus, vom recunoaşte că va fi numai şi numai vina noastră dacă nu veţi reuşi să ne lucraţi şi de aceea acceptăm în consecinţă să scrieţi despre noi pe cluster că suntem cea mai groaznică DXpediţie din istorie.
Aşteptăm cu nerăbdare să vă servim. 
Echipa 3Y0IOF
(Traducere de YO4PX. Sursa: autor necunoscut, info DX-World.net, N2YO, VE3GNO tks!)


La 1 decembrie 1927 a fost înălţat drapelul norvegian pe insula Bouvet

Chuck Brady N4BQW (SK) a realizat mii de QSO-uri între decembrie 2000 şi 
martie 2001 de pe ins. Bouvet (foto ZS1AU)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved