CALENDAR 
           DX
            LINKURI UTILE                
                                GHID DE CONVERSAŢIE PENTRU RADIOAMATORI
                            PRESCURTĂRI UZUALE ÎN TRAFICUL DE TELEGRAFIE
                                                         110 PAGINI DESPRE RADIO

08 martie 2013

OFCOM, RSGB şi Jocurile Olimpice

Radio Society of Great Britain (RSGB), asociaţia naţională a radioamatorilor din Marea Britanie a primit o scrisoare de mulţumiri din partea autorităţii independente de reglementare a telecomunicaţiilor din Marea Britanie OFCOM, în semn de recunoştinţă pentru sprijinul societăţilor naţionale în domeniul comunicaţiilor în timpul Jocurilor Olimpice care s-au desfăşurat la Londra în 2012.
În scrisoare reprezentantul OFCOM Peter Bury spune că la încheierea Jocurilor doreşte să-şi exprime caldele sale mulţumiri şi aprecieri pentru contribuţia pe care RSGB a adus-o la succesul deosebit al comunicaţiilor fără fir în timpul evenimentului.
Conform lui Bury una dintre provocările căreia a trebuit să-i facă Marea Britanie a fost găsirea unui număr suficient de persoane care să deţină abilităţi în ingineria radio şi în administrarea interferenţelor pentru a face faţă necesităţilor Jocurilor. El spune că OFCOM nu ar fi putut găsi forţe suficiente din propriile sale resurse şi de aceea a cerut ajutor din partea radioamatorilor şi a altor agenţii pentru a ajuta la formarea unei echipe de experţi.
În scrisoarea sa Bury continuă afirmând că sprijinul din partea RSGB în această iniţiativă a prezentat OFCOM-ului persoane foarte bine motivate şi deţinând un înalt nivel de abilităţi tehnice şi de experienţă. El a menţionat că OFCOM nu ar fi putut oferi clienţilor săi servicii de o calitate atât de înaltă fără ajutorul din partea RSGB.
În încheiere el a arătat că în opinia sa schimbul de cunoştinţe dintre OFCOM şi radioamatori va face parte din moştenirea perenă a Jocurilor Olimpice din 2012, pe care îl vede ca un model al unor rodnice cooperări viitoare între cele două organizaţii. 
(Sursă: Southgate AR News, RSGB)

(Despre relaţiile dintre Federaţia Română de Radioamatorism şi ANCOM, omologul din YO al OFCOM-ului, se poate citi în articolul «Şmenăria, eternă poveste». Este rezultatul administrării dezastruoase a organizaţiei de către preşedintele C. Neacşu şi grupul retrograd din Consiliul de administraţie care îl sprijină - nota mea, YO4PX)

 


*   *   *

Despre mine

Fotografia mea
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved