16 April 2013

FTM-400DR, noul dual band de la Yaesu


În lumea comunicaţiilor digitale VHF şi UHF s-a răspândit rapid ştirea că noul transiver mobil dualband FTM-400DR, primul radio digital de la Yaesu a primit aprobarea din partea Comisiei federale de comunicaţii a Statelor Unite (Federal Communications Commission, FCC), dar nu se cunoaşte deocamdată când va putea fi achiţionat de la distribuitori.
Conform saitului Universal Radio noul radio pentru benzile de 2 metri şi 70 cm. are o putere de ieşire reglabilă pentru 50, 20 sau 5 waţi pe oricare dintre cele două benzi, un receptor de bandă largă care acoperă secţiunile de la 108 la 470 şi de la 800 la 999 MHz cu excepţia benzii alocate comunicaţiilor prin telefoanele celulare, patru moduri de scanare şi 500 de memorii per bandă, GPS/APRS, dar şi toate celelalte facilităţi ce se pot aştepta din partea unui dual band de top. 
Dar aspectul care apare ca fiind cel mai atractiv în cazul acestui nou transiver este capabilitatea sa de a fi folosit pentru operaţiuni digitale complete C4FM FDMA, alături de convenţionalul FM. FTM-400DR poate capta imagini şi video prin conectarea unei camere USB, de asemenea le poate transmite şi recepţiona.


În privinţa preţului producătorul nu furnizează pentru moment detalii, nici măcar orientative, menţionând că informaţiile despre acest radio sunt provizorii. FTM-400DR poate fi văzut pe saitul companiei Universal Radio la această adresăiar caracteristicile sale tehnice mai detailate se găsesc pe saitul firmei Ham Radio Outlet.
(Surse: AR Newsline, Universal Radio, Ham Radio Outlet, saitul lui Kevin Sanders K0KDS)

Iată şi un scurt video despre noul dual band de la Yaesu realizat la Tokyo Hamfair de anul trecut şi postat pe YouTube de JQ1YWK în august 2012.

 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved