09 June 2013

UN  ZÂMBET  Î ETE (48)
Colecţie de desene umoristice despre radioamatori şi radioamatorism
Partea I-a
Am publicat aceste desene săptămânal timp de un an în 2008 în rubrica mea «Colţul vesel» de pe Radioamator.ro, beneficiind de atenta asistenţă tehnică a d-lui Ciprian Sufiţchi N2YO. Unele dintre ele au circulat pe internet sub forma în care sunt prezentate, altora le-au fost adăugate de mine texte care să le adapteze scopului meu, acela de  a îndrepta un zâmbet spre unele aspecte şi tipologii familiare din mediul hobby-ului nostru.
Scriam în primul articol «Un zâmbet în eter» publicat în decembrie 2006 care a iniţiat seria publicării textelor umoristice şi ulterior ale comics-urilor: «Râsul poate fi şi o armă de temut, nu degeaba se spune că "ridicolul ucide". Ridendo castigat mores - râzând biciuieşti moravurile, ziceau latinii. Sunt convins că dictatorii se tem de bancurile pe care poporul le spune pe socoteala lor, pentru că o glumă îi coboară din înălţimea piedestalelor de semizei pe care şi le-au înălţat şi care le-au fost înălţate şi îi readuce în postura de oameni, cu toate defectele şi slăbiciunile lor. Dar în afară de râsul sarcastic există şi zâmbetul cald, râsul cel bine-voitor, care ne poate descreţi frunţile, ne poate risipi îngrijorările, ne poate alina necazurile şi supărările. Se spune că râsul e cel mai bun medicament.»
Multe dintre aceste comics-uri au apărut şi în articole de pe această pagină, dar m-am gândit că nu ar fi lipsit de interes să le adun laolaltă, într-o singură «colecţie», în speranţa că (re)vederea lor îi va îmbucura pe  cititorii publicaţiei mele.
Cele două părţi ale colecţiei conţin în total 93 de desene. Partea a II-a va fi publicată în curând.









Visul DX-manului

















Antenă deconspirată

În anul 2050


Dacă Microsoft ar produce aparatură de radioamator ...  







Evoluţie şi involuţie
Doi metri de cablu să mai fi avut şi eram declaraţi DXpediţia anului ...


Domnilor, să începem astă-seară netul nostru I.I. (Interferenţe intenţionate) cu o rundă de fluierături anonime, urmate de un grupaj de invective şi obscenităţi în stil liber. Şi nu uitaţi: fără indicative!


Domnule, va trebui să lăsaţi frecvenţa liberă, măcar în timpul acestei proceduri!



Stai aşa, SWR-ul meu a crescut deodată ... Mă duc afară să văd ce s-a întâmplat... 


Ştii ce mi-a prezis horoscopul pentru astăzi? Că voi avea parte de o întâlnire ...


Dependenţă de calculator

Lampa modulatoare                         Lampa detectoare
Lampa redresoare                              Lampa oscilatoare

Din fericire Samuel Morse reuşeşte să ajungă la Oficiul de patente cu un minut înaintea marelui savant sovietic acad. Samuel Samuelovici Morsenko 
pentru a-şi breveta invenţia...





Concurentul şi arbitrii FRR

Partea a II-a a colecţiei se găseşte la această adresă.

 *   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved