27 August 2013

Un DXCC inversat
Iată o diplomă pentru DXpediţionarii aflaţi veşnic pe drum, pentru cei care au ajutat atât de mulţi amatori să obţină DXCC-ul şi care acum au ocazia de a obţine distincţia supremă, calitatea de membru în cel mai prestigios şi exclusivist club din radioamatorism, CCXD, The Century Club of eXtreme Difficulty.
Nu este o coincidenţă faptul că CCXD poate fi numit un DXCC inversat. În vreme ce pentru DXCC trebuie să lucraţi din ţara dumneavoastră cel puţin 100 de ţări în cazul diplomei CCXD trebuie să vă lucraţi propria ţară din 100 de ţări DXCC.
Până la ora publicării acestui material nu s-a primit nicio cerere. Diploma cu numărul 1 aşteaptă să fie decernată. Care mare DXpediţionar va fi cel care se va bucura de această onoare?
Regulamentul diplomei CCXD
1. Nu există niciun fel de limitări de timp în privinţa QSO-urilor enumerate în cererea de diplomă. Acestea pot data chiar şi din perioada de început a radioamatorismului.
2. QSO-urile pot fi realizate pe orice bandă de radioamator autorizată.
3. QSO-urile pot fi fie în telegrafie, fie în fonie. Nu sunt acceptate alte moduri.
4. Este obligatoriu ca QSO-urile să fi fost realizate personal de solicitant. QSO-urile făcute de alţi membri ai unei DXpediţii nu sunt acceptate. De asemenea, nu sunt acceptate QSO-urile realizate prin legături de la distanţă (remote operation) de oricare dintre staţii.
5. Ţara «de acasă» poate fi oricare ţară în care şi-a avut solicitantul reşedinţa.
6. Vor fi acceptate QSO-urile din ţări care au fost entităţi DXCC la un moment dat, chiar dacă ţările respective au fost eliminate (deleted) de pe lista activă la o dată ulterioară.
7. Comitetul de diplome îşi rezervă dreptul de a determina dacă o operaţiune este legitimă. Cu toate acestea se poate presupune în general că orice activitate care a fost acceptată de ARRL pentru obţinerea unor diplome DXCC va fi recunoscută şi pentru diploma CCXD.
8. Comitetul de diplome va solicita dovezi ale celor 100 de QSO-uri sub forma QSL-urilor originale ale operatorilor din ţara de origine, plus o copie a unui QSL propriu (nu neapărat pentru acelaşi QSO) din fiecare ţară din care au avut loc operaţiunile.
9. Cererile şi documentaţia se trimit la The Awards Manager, P.O. Box 1285, Caboolture, Queensland, Australia 4510. Nu uitaţi să includeţi fonduri suficiente necesare returnării QSL-urilor la adresa solicitantului; nu se percep alte taxe pentru obţinerea diplomei.
10. Toate operaţiunile trebuie să fi fost desfăşurate într-o manieră conformă celor mai înalte standarde ale radioamatorismului, în condiţii de onestitate, integritate şi camaraderie. Fiecare cerere trebuie însoţită de o declaraţie în acest sens semnată de solicitant.

Preşedintele, managerul de diplome, membrii comitetului de diplome şi toţi membrii ai Caboolture Radio Club vă urează noroc în efortul de obţinere a acestei diplome de prestigiu.
Roger Croft VK4YB, Award Manager

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved