25 April 2014

110 pagini despre radio
Francisc Grünberg, YO4PX
   
Stimaţi Colegi,
Am deosebita plăcere de a vă putea oferi CD-ul «110 pagini despre radio»! Materialele prezentate sunt selectate dintr-un număr de peste 850 de titluri, publicate pe internet în anii 2005-2008 pe saitul Radioamator.ro cu concursul, asistenţa tehnică şi sprijinul moral al d-lui Ciprian Sufiţchi N2YO/YO3FWC (tks!), iar în 2010-2013 pe această pagină.
Numeroase dintre articolele publicate au fost conjuncturale, prezentând evenimente, concursuri, opinii şi activităţi ocazionale, limitate în scopuri şi în timp. Însă printre ele se găsesc şi materiale care credem că au meritat efortul de a fi prezervate într-o formă perenă din faţa fragilităţii internetului.
Asidua lor consultare online de către radioamatori a demonstrat timp de 8 ani cunoscuta butadă potrivit căreia «nu există bancuri vechi, pentru un nou-născut toate bancurile sunt noi». Pentru cei care au citit sau au folosit deja aceste texte şi materiale educaţionale culegerea de faţă nu va constitui o noutate absolută. Dar nu trebuie să uităm că după fiecare examen de autorizare rândurilor noastre li se alătură noi radioamatori, care se vor putea informa acum şi prin intermediul articolelor selectate despre istoria comunicaţiilor radio şi a radioamatorismului, despre multiplele sale valenţe şi numeroasele modalităţi în care acest hobby poate fi gândit, abordat şi practicat. Mă gândesc de asemenea la cei care ar putea fi atraşi de acum înainte în radioamatorism inclusiv prin consultarea acestui CD şi a celor 110 titluri provenind din pana a nu mai puţin de 66 de autori (surse) de limbă română, engleză şi franceză. Doresc să ofer un sprijin şi acelor amatori care nu dispun în permanenţă de o conexiune de internet.

CD-ul este structurat în 8 secţiuni, care caută să acopere prin tematica lor un domeniu cât mai larg al hobby-ului, fără a se erija însă într-un îndreptar atotcuprinzător - un ideal cu neputinţă de atins având în vedere extraordinara diversitate a preocupărilor radioamatoriceşti. Sper însă că rodul muncii mele va pune la dispoziţia unui număr cât mai mare de colegi actuali sau viitori idei, sugestii şi instrumente de lucru pentru obţinerea unor satisfacţii şi performanţe în traficul uzual în diverse moduri, în organizarea cluburilor şi a cursurilor de pregătire, în construcţii, în obţinerea unor diplome de prestigiu, în concursuri, în fenomenul DX etc.
Iată şi cele 8 secţiuni ale CD-ului:
-    Resurse educaţionale (12 titluri, printre care «Ghidul de conversaţie», 
      «Practici de operare» de ON4WW, «Ghidul DX-manului» de K7UA)
-    Articole de opinie (22 titluri)
-    Construcţii, echipamente, software, CW, moduri digitale (21 titluri,
      printre care  «Prescurtări uzuale în traficul de telegrafie»)
-    Din istoria comunicaţiilor radio (5 titluri)
-    DX, DXCC, diplome, QRP, lucrul cu sateliţii, propagare (14 titluri)
-    Călători, radioamatori şi inventatori celebri (20 titluri)
-    Întâmplări adevărate (10 titluri)
-    Umor  (6 titluri)
Denumirea CD-ului «110 pagini despre radio» nu trebuie luată ad litteram. Pe lângă textele articolelor - echivalente cu 570 de pagini A4 - CD-ul conţine sute de imagini şi linkuri utile spre alte surse de informare şi include în pofida limitărilor tehnice impuse de formatul adoptat chiar şi 32 de filme scurte. Citirea CD-ului se face cu un editor care deschide fişiere în format PDF (de exemplu versiunea 11 a programului gratuit Adobe Reader, compatibil cu Windows 2000, XP, Vista, 7, 8 şi care se poate descărca de la această adresă sau FoxitReader de aici.).
CD-ul poate fi comandat prin e-mail la yo4px@rdslink.ro cu menţionarea numelui solicitantului, a adresei sale poştale şi a indicativului (dacă există), înscriind «CD» în rubrica 'Subject' a mailului. Pe aceeaşi adresă pot fi trimise şi eventuale comentarii. Informaţii suplimentare la tel. 0722.742.671.
Acest proiect are un caracter ham spirit, fiind 100% non-profit. CD-ul se distribuie gratuit, toate cheltuielile aferente vor fi suportate de autor. Oferta este valabilă pentru primele 100 de solicitări. Se recomandă călduros copierea CD-ului şi distribuirea sa GRATUITĂ către toţi cei interesaţi. 
Vă doresc lectură şi vizionare plăcută şi, mai ales, utilizare fructuoasă!
(Sursă: articol preluat de pe Radioamator.ro cu permisiunea webmasterului)

*   *   *


Spicuiri din solicitările pentru CD:
Vă citesc articolele şi admir activitatea dumneavoastră publicistică în sprijinul radioamatorilor YO.
Viorel Georgescu,YO2MHJ

M-ar interesa acest documentar, care reflectă un efort lăudabil depus de autori pentru promovarea radioamatorismului în general şi pentru la noi în special. Felicitări pentru realizare, iată că interesul, pasiunea şi dedicaţia reuşesc să fructifice şi să unifice o pleiadă de date disparate într-un patrimoniu unitar deosebit, cel puţin pentru cei pasionaţi
Mircea Răduţiu, YO3AOE

Felicitări pentru iniţiativă !
Stelian, YO2BBT

Servus dragă Feri. Bună treabă, felicitări!
Ady, YO2AQB

Bună ziua Francisc, YO4PX , felicitări pentru iniţiativă.
Bela Bartha, YO5TP

Să trăiască D-nul Fery!
Sunt şi eu interesat de acest CD, cu siguranţă voi fi plăcut impresionat după lecturarea lui. Mulţumiri pentru munca depusă de autori în realizarea CD-ului.
Cu stimă şi mult respect,
Jula Dorel, YO2LMW

Sunt interesat de conţinutul acestui CD şi mă voi ocupa personal de multiplicarea lui şi distribuţia către tinerii receptori şi emiţători din Codlea, Ghimbav, Cristian şi Râşnov, gratuit.
Cu stimă, ing. Coatu Cezar, YO6CUF

Apreciez proiectul dvs. 73!
Anei Valentin Daniel, YO3IRK

Doresc să vă felicit pentru lăudabila dvs. iniţiativă . Un CD cu multe materiale interesante, aşa cum reiese din descrierea lui. mai ales pt radioamatorii incepători (aşa cum sunt şi eu). Dacă mai este disponibil doresc şi eu unul.

Felicitări sincere pentru iniţiativa dvs... puţini dintre noi mai fac astfel de lucruri!
Dacă este posibil, doresc şi eu acest CD.
Cu cele mai alese mulţumiri.
Adrian Balanici, YO8RGB

O idee generoasă şi deosebit de utilă nouă ! Mulţumim...
Liviu Cişmasu, YO3DLL

Vă felicit pentru iniţiativa avută cu acest CD. Ar trebui ca mai mulŢi dintre noi să se implice în atragerea tinerilor în  practicarea electronicii şi a radioamatorismului.

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved