11 April 2014

Crimea nu este o nouă entitate DXCC
Comitetul de diplome al ARRL a evaluat situaţia actuală din Crimea în spiritul regulamentelor DXCC şi a determinat că Crimea nu este o entitate DXCC. Nici Rusia şi nici Ucraina nu sunt entităţi rare, iar marea majoritate a confirmărilor utilizate pentru creditări DXCC nu implică Crimea pentru niciuna dintre aceste entităţi DXCC.
Punctul 4 al regulamentului DXCC stipulează: «Informaţiile unei confirmări pentru legături bilaterale trebuie să conţină indicativele ambelor staţii, denumirea entităţii în forma existentă în Lista DXCC, modul de lucru, data şi ora legăturii şi banda. Cu excepţia enunţată în punctul 1 legăturile efectuate pe benzi diferite (cross mode) nu sunt acceptate pentru creditări DXCC. Confirmările care nu conţin toate informaţiile cerute pot fi respinse.»
În concluzie: Un QSL purtând un indicativ eliberat de administraţia Ucrainei şi care are înscrisă pe el denumirea entităţii «Ukraine» contează pentru Ucraina. Un QSL cu indicativ emis de Rusia care menţionează ca denumire a entităţii «Russia» contează pentru Rusia. Un QSL care nu satisface niciuna dintre aceste condiţii nu contează pentru nicio entitate DXCC.
(Sursă: informaţie furnizată la 10 aprilie 2014 de Bill Moore NC1L, administrator DXCC şi reprodusă de saitul ARRL, harta Google)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved