14 April 2014

Cum se recepţionează PSK-31 pe un iPad
Cunoscutul videograf Randy Hall K7AGE a realizat un video în care arată cum se pot decoda şi transmite semnalele în modul digital PSK-31 cu ajutorul unui iPad. El spune:
«În 2007 am postat pe YouTube videoul «Iniţiere în recepţia semnalelor PSK-31» (vezi mai jos linkul spre acest video – nota mea, YO4PX), în care demonstram cât de simplu se pot decoda aceste semnale folosind programul gratuit DigiPan instalat într-un calculator şi plasând microfonul acestuia în dreptul difuzorului transiverului. Sute, sau poate chiar mii de amatori au devenit activi în PSK-31 utilizând acest video, precum şi altele pe care le-am realizat.
În videoul de faţă prezint programul PSKer creat de Mark Oskin KE7SCH funcţionând pe un iPad 2 plasat lângă transiver pentru a recepţiona şi transmite semnale PSK. Programul PSKer este disponibil la preţul de 2,99 USD.» O aplicaţie similară denumită Droid PSK poate fi obţinută pentru Android.

Programul PSKer: https://itunes.apple.com/us/app/psker/id506427138?mt=8
Canalul lui K7AGE pe YouTube: https://www.youtube.com/user/K7AGE/videos(Prezentare de YO4PX. Surse: iTunes.apple.com, K7AGE pe YouTube, foto K7AGE credit QRZ.com)

Alte videouri de K7AGE prezentate pe această pagină:

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved