05 June 2014

«110 pagini despre radio» acum disponibil online
În 24 aprilie 2014 a fost lansat proiectul «110 pagini despre radio», un CD care conţine o selecţie din articolele publicate de mine timp de 8 ani pe Radioamator.ro şi pe această pagină. M-am bucurat să constat că CD-ul oferit gratuit a fost solicitat de un mare număr de radioamatori, atât începători cât şi avansaţi în hobby-ul nostru şi a fost primit cu aprecieri elogioase.  Articolul de prezentare al CD-ului publicat pe Radioamator.ro, însoţit de câteva dintre aceste aprecieri, se găseşte la această adresă, dar şi pe această pagină aici respectiv aici
Dat fiind că solicitările au depăşit cu mult estimările iniţiale s-a trecut acum cu ajutorul d-lui Ciprian Sufiţchi N2YO la următoarea fază a proiectului:

Instrucţiuni pentru descărcarea şi scrierea CD-ului
Există acum şi posibilitatea descărcării "imaginii" CD-ului de pe internet pentru a fi păstrată în calculator şi, dacă se doreşte, aceasta să fie folosită la scrierea (sau "arderea") unui CD nou. Pentru această operaţiune este necesar un utilitar special, pe care unii îl au deja instalat în calculator şi se pricep să-l folosească, dar alţii poate nu au această experienţă. Pentru aceştia, iată pe scurt paşii care trebuie urmaţi:

1. Se descarcă de pe internet un program destinat platformelor Windows: "BurnAware". Descărcarea se face din această pagină: http://www.burnaware.com/download/ Se alege varianta gratuită (Free). După instalare, programul poate fi accesat din Start->All Programs->BurnAware Free->BurnAware Free.
2. Se descarcă din rubrica "Rubrici şi link-uri populare" de pe Radioamator.ro "imaginea" ISO a CD-ului. Aceasta are aproximativ 705 MB şi se găseşte la adresa: 
http://www.radioamator.ro/articole/files/953/110-pagini-despre-radio.iso  
Imaginea ISO poate fi accesată şi din secţiunea «Rubrici şi linkuri populare» situată în partea stângă a ecranului.
Fişierul descărcat se salvează undeva pe calculator, de pildă pe Desktop.

3. Pentru arderea unui CD se introduce un CD blanc (nou) în unitatea CD a calculatorului şi se porneşte programul BurnAware din Start->All Programs->BurnAware Free->BurnAware Free. Se va deschide o fereastră similară cu cea de mai jos:


4. În aceasta fereastră se face clic pe iconiţa "Burn Image". Această acţiune deschide o altă fereastră în care trebuie să alegeţi fişierul pe care tocmai l-aţi descărcat de la Radioamator.ro. După ce apăsaţi pe Browse trebuie să navigaţi pe structura de fişiere a calculatorului ca să găsiţi "imaginea". Fişierul are extensia .iso În exemplul anterior acesta fusese pus pe Desktop:


5. În continuare verificaţi că unitatea CD a fost aleasă corect (în acest caz are litera D: dar poate fi altfel pe calculatorul dumneavoastră. În final tot ce aveţi de făcut este să apăsaţi butonul roşu "Burn" şi procesul de scriere a CD-ului începe. Operaţiunea durează câteva minute, în funcţie de performanţele unităţii CD.
Scrierea CD-ului poate fi făcută şi cu alte programe, dar dintre cele gratuite BurnAware pare sa fie cel mai simplu de folosit.

Imaginea ISO a CD-ului postată pe Radioamator.ro este accesibilă şi din meniul acestei pagini:

Succes tuturor utilizatorilor!
Francisc Grünberg YO4PX, Ciprian Sufiţchi N2YO
(Sursă: Radioamator.ro)

Alte articole pe această temă:

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved