30 June 2014

Activitatea specială «Ziua independenţei celor 13 colonii originare» ediţia 2014


Între 1 şi 7 iulie toate cele 13 colonii engleze existente în 1776 pe teritoriul Americii de nord vor fi activate de către staţii speciale în unde scurte şi prin sateliţii de amator. Acestea vor opera cu începere din ziua de marţi 1 iulie orele 13.00 UTC până luni 7 iulie orele 04.00 UTC.
Vor fi active cel puţin două staţii din fiecare stat-colonie. Vor fi prezente în eter şi super-staţii de concurs, staţii de club cu mai mulţi operatori şi echipe de OM-i şi XYL-uri.
Tema pentru 2014 este «Devizele monetare în perioada războiului Revoluţiei». Acestea sunt înfăţişate pe diploma decernată în acest an, tipărită pe carton gros. Diploma poate fi solicitată până în 30 noiembrie 2014.
Puteţi lucra unul dintre state sau toate cele 13 pentru solicitarea diplomei. Un colant «Clean Sweep» va fi aplicat pe diploma celor care au reuşit performanţa de a lucra toate cele 13 state-colonii. Un colant special «Liberty Bell» (Clopotul Libertăţii) va fi aplicat şi pe diplomele celor care au contactat staţia WM3PEN din Philadephia, PA, care desfăşoară o operaţiune înrudită cu activitatea noastră. De asemenea va fi activă staţia specială W3FT care comemorează scrierea imnului naţional. Un colant reprezentând drapelul cu 15 stele al Statelor Unite din 1812 aplicat pe diplomă va confirma QSO-ul cu această staţie.

Staţiile speciale vor avea indicativele de la K2A la K2M (între paranteze precurtarea statului):
K2A (NY), K2B (VA), K2C (RI), K2D (CT), K2E (DE), K2F (MD), K2G (GA), K2H (MA), K2I (NJ), K2J (NC), K2K (NH), K2L (SC), K2M (PA).
Se va lucra în toate modurile de lucru: SSB, CW, RTTY, digitale. Opţiunea pentru modul de lucru şi programul de operare al fiecărei staţii speciale va rămâne la latitudinea operatorilor staţiilor respective. Se vor folosi toate benzile de unde scurte cu excepţia benzilor WARC (30, 17, 12 metri) şi a benzii de 60 de metri. În benzile de ultrascurte se încurajează folosirea benzilor de 2 şi 6 metri în simplex. Staţiile speciale vor lucra pe sau în jurul frecvenţelor care se termină cu cifra 13: de exemplu în SSB pe 1813, 1913, 3813, 7213, 14313, 21313, 28413, 50.113, 50213, 144.213 kHz (±20 kHz)
Activitatea se va desfăşura şi prin intermediul sateliţilor.

Prin clic pe denumirea statelor pe imaginea diplomei de pe saitul originar se pot obţine informaţii suplimentare privind activitatea staţiilor speciale.
Solicitanţii diplomei 4th Of July Week – The Original 13 Colonies Special Event trebuie să expedieze un extras de log cu datele legăturii/legăturilor realizate cu una sau mai multe staţii speciale (indicativul, data, ora UTC, banda) şi 5 USD pentru acoperirea cheltuielilor de tipar şi cele poştale. Nu se primesc SASE sau timbre poştale. 
Cererile de diplomă şi costul se expediază pe adresa managerului diplomei Kenneth J. Villone KU2US, P.O.Box 185, Conesus, NY 14435, USA. Kenneth poate onora numai solicitările de QSL-uri speciale pentru staţia din New York K2A, celelalte QSL-uri speciale trebuie solicitate direct din partea operatorilor acestora. Diploma se eliberează şi radioamatorilor receptori. Formularul cererii de diplomă poate fi descărcat în format PDF de la această adresă, dar se pot folosi şi cereri proprii. Formularul se scoate pe imprimantă şi se expediază prin poştă. Se anexează şi o etichetă cu adresa solicitantului, care urmează să fie aplicată pe plicul în care se expediază diploma.
Pentru accesarea formularului (şi a oricăror alte documente în format PDF) aveţi nevoie de programul Adobe Reader. Acesta poate fi descărcat gratuit de la această adresă.
Cei care au lucrat staţiile speciale în cursul activităţii din 2011, 2012 şi 2013 pot obţine în aceleaşi condiţii diplomele respective, al căror design este diferit de la an la an.

Ne aflăm la cea de a şasea ediţie a acestei activităţi speciale. În 2013 am realizat 81141 de legături! Ne aşteptăm ca numărul legăturilor în 2014 să crească, mai ales dacă propagarea şi vremea se vor îmbunăţi şi nivelul QRN-ului se va atenua. Cu siguranţă pailapurile vor fi cumplite, dar suntem pregătiţi să le înfruntăm. Am învăţat mult din 2009 până acum şi vom aplica anumite tactici speciale pentru a auzi pe toată lumea. Dar nu uitaţi, scopul nostru nu este să facem din această activitate un concurs.
O singură legătură cu o colonie este suficientă, prin legături suplimentare pe alte benzi sau cu cealaltă staţie din colonia respectivă nu veţi obţine mai mult credit. Limitaţi-vă la un contact per stat pentru a da o şansă şi altor amatori.

Diploma din 2011 cu tema «Declaraţia de independenţă»

Diploma din 2012 cu tema «Vasele Marinei Statelor Unite în era colonială»

Diploma din 2013 cu tema «Steagurile şi drapelele Revoluţiei»

(Surse: saiturile «The Original 13 Colonies Special Event Group» 2011-2014, OPDX)

Francisc, many thanks for this great publicity on your website! It is appreciated!
Best 73
Ken, KU2US

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved