25 December 2014

1A0C revine în eter pentru un proiect caritabil!
Grupul de expediţionari DXFriends Team va conduce o DXpediţie în Santa Maria del Priorato, sediul Ordinului Suveran Militar de Malta (entitate separată DXCC, situată în sondajul The DX Magazine pe poziţia 76 în 2012 şi pe poziţia 97 în 2013) pentru sprijinerea campaniei de strângere de fonduri în scopul finanţării asistenţei medicale acordate migranţilor refugiaţi în Italia pe calea apelor Mării Mediterane.
Echipa va fi compusă din Tony EA5RM (liderul expediţiei), Frank DL8YHR, Javi EA5KM, Manuel EA7AJR, Eugene EA5HPX, Fabrizio IN3ZNR, Giorgio IZ4AKS, Francesco IZ7KHR, Luca IW0DJB şi Jun JH4RHF şi va fi prezentă în eter cu indicativul 1A0C.

Se preconizează ca activitatea să se desfăşoare între 28 decembrie 2014 şi 6 ianuarie 2015 şi se va concentra pe benzile de unde scurte, cu intenţia de a furniza legături în special staţiilor de pe coasta de vest a Statelor Unite şi Japonia.

După instalarea tuturor antenelor de unde scurte echipa 1A0C va încerca să instaleze şi un echipament pentru lucrul prin EME pe benzile de 144 şi 432 MHz, care va fi activ de la răsăritul până la apusul Lunii.

Solicitările de QSL-uri directe se adresează lui Francesco Cozzi IZ7KHR la adresa Via Nazionale 8/0, 70128 Bari, Italy ţinând cont de instrucţiunile prezentate pe saitul www.1A0C.comDintre toate variantele posibile de obţinere a confirmărilor calea biroului nu presupune expedierea la manager sau prin birou a propriilor QSL-uri. O solicitare de acest gen se poate face numai prin sistemul Online QSL Request (OQRS) pe baza consultării prealabile a logului online. Managerul va expedia QSL-urile de răspuns direct la birourile de QSL ale asociaţiilor naţionale afiliate la IARU în termen de 12 luni de la data solicitării. Însă misiunea principală a proiectului este strângerea de fonduri în scop caritabil, de aceea se recomandă pe cât posibil donaţii asociate solicitărilor de QSL-uri.


(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: saitul oficial 1A0C, YouTube)
.....................................................................................................................

Activitatea anterioară de la SMOM (Sovereign Military Order of Malta) a avut loc între 1 şi 4 iulie 2012 şi a fost prezentată în articolul de la această adresă. Pe lângă detaliile despre expediţia propriu-zisă articolul cuprinde şi scurte informaţii despre istoria Ordinului şi imagini ale unor QSL-uri emise de organizatorii activităţilor precedente.  (YO4PX)


About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved