01 February 2015

MilliWatter Extreme, un nou produs de la SOTABEAMS
Produsul permite utilizatorului să exploreze potenţialul mirific al QRP-ului extrem, «QRPp»-ul, să descopere lumea puterilor sub un watt, o lume a unor noi provocări, a punerii la încercare a abilităţilor de operare în condiţii dificile, a experimentelor tehnice şi a misteriosului domeniu al propagării undelor radio.

Este vorba de un atenuator de putere proiectat să permită utilizatorului explorarea posibilităţilor de comunicare utilizând puteri extrem de mici – puteri pe care majoritatea transiverelor nu le pot furniza. 


MilliWatter Extreme funcţionează cu orice transiver cu o putere de ieşire de 10 waţi sau mai puţin. Printr-o simplă comutare MilliWatter Extreme vă transpune de la nivelul maxim al transiverului direct în domeniul QRPp.
Aparatul oferă două nivele de atenuare, şi anume 1/10 şi 1/50 din puterea de intrare (10 dB şi 17 dB).
Următoarele exemple ilustrează nivelele de putere ce pot fi obţinute:
Input 5 waţi, output (mic) 500 mW, output (extrem) 100 mW;
Input 2 waţi, output (mic) 200 mW, output (extrem) 40 mW;
Input 1 wat, output (mic) 100 mW, output (extrem) 20 mW.

Dat fiind că MilliWatter Extreme funcţionează prin comutarea radiofrecvenţei el este ideal pentru utilizarea pe benzile superioare, unde atenuarea adiţională indusă de atenuatoarele standard fixe reduc substanţial sensibilitatea receptorului, spre deosebire de MilliWatter Extreme care menţine nealterată performanţa acestuia. Atenuatoarele lui MilliWatter Extreme au fost proiectate pentru a funcţiona cu mare acurateţe, astfel că puterea de ieşire obţinută este şi ea exactă; această calitate este de mare ajutor în experimentare. MilliWatter Extreme dispune de o temporizare (delay) reglabilă, în funcţie de preferinţele convenabile deosebite de la un mod la altul.
MilliWatter Extreme poate fi folosit în orice mod de lucru, inclusiv în modurile digitale.  Este disponibil sub formă complet asamblată sau sub formă de kit.


Alte detalii tehnice, preţurile şi modalitatea de comandă se pot găsi la această adresă.



(Sursă: saitul SOTABEAMS)
 *   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved