01 April 2015

UN  ZÂMBET  ÎN  ETE (54)
Google şi miresmele lumii
Google repurtează un nou succes! De acum putem răzbate dincolo de sticla ecranelor şi să ne încântăm cu miresme din toată lumea direct pe telefonul nostru mobil sau pe desktop. În sfârşit tehnologia care a reuşit să îmbine mirosurile cu navigarea noastră pe net a ajuns pe saiturile pe care le vizităm. Printr-o simplă apăsare de buton putem savura acum de pildă mirosul prăjiturilor proaspăt scoase din cuptor de bunicile noastre! Se numeşte Google Nose BETA şi constituie pe bună dreptate cea mai recentă senzaţie a anului.

«Puteam naviga pe internet în căutarea textelor, imaginilor, cărţilor şi videourilor, însă ne-am dat seama că a fost neglijată o faţetă importantă a existenţei noastre ca internauţi», ne împărtăşeşte Jon Wolley, manager de producţie al Google. Câinii poliţiştilor şi rechinii se pot baza exclusiv pe simţul mirosului pentru a găsi ceva – de ce oare noi nu am făcut până acum eforturi în această direcţie din punct de vedere tehnologic?

Similar căutării pentru imagini baza de arome a Google oferă utilizatorilor posibilitatea să investigheze o mare varietate de mirosuri. Dar nu trebuie să vă îngrijoraţiDispunând de peste 15 de milioane de biţi transformaţi în miresme funcţiunea Safesearch vă fereşte de experienţe neplăcute, filtrând automat mirosurile dezgustătoare pentru a le opri să pătrundă în echipamentele dumneavoastră, de aceea colegii de la locul de muncă nu se vor întreba cine a adus la birou nişte brânză cu mucegai.
Cum funcţionează noul programGoogle Nose BETA foloseşte tehnologii deja existente şi le combină cu altele recent descoperite pentru a vă pune la dispoziţie toate mirosurile dorite, de la cele ale diverselor fenomene atmosferice la emanaţiile olfactive ale alimentelor exotice preferate de gurmanzi. Inginerii de la Google ne-au destăinuit că «prin intersectarea fotonilor cu infrasunete Google Nose BETA aliniază temporar moleculele pentru a genera un anumit miros.» Noile tehnologii cum ar fi SMELLCD™ şi Street Sense, care au fost aplicate prin parcurgerea cu vehicule a sute de mii de kilometri pentru colecţionarea diverselor mirosuri, se îngrijesc ca bazele lor de date să fie dotate cu o infinitate de arome.  



Astfel de facilităţi inovative dăruite de Google internauţilor au desfiinţat graniţele existente, care ne limitau la contemplarea unor imagini fotografice statice. Avem de-acum posibilitatea de a ne trezi dimineaţa savurând mirosul cafelei proaspăt preparate deşi cafetiera noastră e stricată. Nu ne mai trebuie decât o secundă pentru ca graţie noului Google Nose BETA să putem trage adânc în piept parfumul suav al trandafirilor, cu atât mai mult cu cât astăzi e 1 aprilie.

*   *   * 
1 aprilie 2015 la americani
Obama şi-a instalat antenă şi a desfiinţat Serviciul federal al parcurilor
de WB0RUR care transmite de  la faţa locului
Washington, D .C.



Într-o acţiune care i-a suprins pe cei familiarizaţi cu evenimentele legate de Casa Albă preşedintele Barack Obama a emis un ordin executiv prin care desfiinţează Serviciul federal al parcurilor (Federal Park Service, FPS), agenţia răspunzătoare pentru întreţinerea parcurilor şi a pădurilor ţării.
FPS a atras furia lui Obama, un radioamator autorizat anul trecut cu indicativul N0BMA (vezi ştirea la această adresă), după ce agenţia a încercat să blocheze încercarea şefului executivului american să instaleze o antenă G5RV pe acoperişul Casei Albe.

«Ca liderul dumneavoastră intră în obligaţiile mele să îndepărtez obstacolele pe care le întâmpină poporul american în viaţa cotidiană, care stau în calea libertăţii şi fericirii sale. Dacă reglementările guvernamentale spun că mie nu-mi este permis să întind un dipol pe casa mea atunci trebuie să acţionez corespunzător», a spus Obama în cadrul unei conferinţe de presă convocată în grabă.

Obama le-a relatat reporterilor că scăriţa antenei era fixată deja pe portalul sudic al Casei Albe şi el tocmai se îndrepta spre acoperiş cu coaxialul şi cu antena G5RV legate de cureaua sa când a fost oprit de un agent al FPS.
«Agentul a spus că terenul Casei Albe este considerat parc federal şi că aş avea nevoie de aprobarea Congresului pentru a-mi instala echipamentele de emisie», a afirmat preşedintele. El a adăugat că sperase să participe la concursul de SSB din weekend, dar i-a fost imposibil să iasă în eter la timp din cauza încăpăţânării  agentului.

Fostul purtător de cuvânt al Serviciului federal a parcurilor Pontus «Smokey» Blumenthal spune că reglementările privitoare la instalarea de antene în parcuri sunt clare, dar agentul «probabil că ar fi trebuit de data asta să privească în altă direcţie.»
Preşedintele şi-a instalat shack-ul de radioamator la cel mai înalt etaj al Casei Albe, în spaţiul care găzduise anterior colecţia de orhidee a lui Dwight Eisenhower.
Acum, după ce şi-a ridicat antena şi a ataşat-o la coaxial Obama spune că următorul său proiect este crearea unui spaţiu online destinat ajutorării hamilor care au nevoie să-şi achiziţioneze aparatură de radioamator. El a exclamat: «VOM NUMI SAITUL OHAMACARE! VA FI GROZAV!»

Preşedintele poate fi găsit zilnic în banda de 80 de metri în netul Washington Insiders. (Net-controlul acestei luni este John Boehner. Consultaţi pagina lui N0BMA pe QRZ pentru a afla orele şi frecvenţele.)
(Sursă: www.HamHijinks.com)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved