30 September 2015

Adio Tromelin, urmează Juan de Nova!
DXpediţia franceză din octombrie-noiembrie 2014 pe insula Tromelin, realizată de Lyon DX Gang, membri ai clubului F5KDF împreună cu colegii lor din clubul F6KOP a avut loc după 14 ani de la ultima activare a acestei entităţi rare şi exact la 60 de ani de la prima ei activare. Înainte de Tromelin aceeaşi echipă a lucrat de pe insula Glorioso. Cu siguranţă că Tromelin, care înainte de activarea ei figura pe locul 10 în sondajul celor mai dorite entităţi DXCC se va regăsi pe o poziţie mult mai joasă atunci când la începutul anului 2016 se vor anunţa rezultatele noului sondaj al The DX Magazine, pentru că în cele 10 zile ale prezenţei indicativului FT4TA în eter cei 7 operatori au adunat în loguri nu mai puţin de 70000 de legături.



Articolul cuprinzător «DXpediţie franceză pe insula Tromelin (FT/T)» poate fi citit la această adresă. El cuprinde comunicatul de presă al DXpediţionarilor din 10 ianuarie 2014, informaţii geografice şi istorice, QSL-uri ale unor activităţi anterioare şi un video de 8 minute despre Tromelin prezentat de postul  TV TF1.

Dar gândurile radioamatorilor francezi şi, împreună cu ei, speranţele DX-manilor lumii se îndreaptă deja spre următoarea activare a unei alte «insule răzleţe» (Îles Éparses) aparţinând Teritoriilor antarctice şi australe franceze (TAAF): FT4JA de pe Juan de Nova! Aceasta împreună cu insula Europa apar în lista DXCC cu prefixul FT/J, E, TO şi în ultimul sondaj organizat de Carl N4AA în 2014 figura pe poziţia 13 venind de poziţia 18 ocupată în anul anterior. Să sperăm că anul 2016 va marca activarea insulei Juan de Nova (31 martie-14 aprilie), menţionată şi în recentul comunicat de presă semnat de Seb F5UFX, liderul echipei DXpediţionarilor. Activităţii îi va fi dedicat un articol de sine stătător pe măsură sosirii unor informaţii suplimentare. (YO4PX)

«În cursul ultimelor luni am avut deosebita plăcere de a prezenta DXpediţia noastră pe insula Tromelin FT4TA într-un mare număr de ţări. Am împărtăşit împreună cu dumneavoastră această aventură extraordinară cu ocazia simpozioanelor DX şi a întâlnirilor. De fiecare dată echipa noastră a fost primită cu căldură – vă mulţumim.
Pe lângă cartea noastră, disponibilă online de câteva luni, suntem bucuroşi să vă putem anunţa publicarea pe YouTube a videoului «FT4TA Tromelin 2014». Veţi avea prilejul de a (re)descoperi imaginile deosebite ale acestei insule extraordinare. (vezi videoul mai jos – nota mea, YO4PX)
Capitolul Tromelin este de acum istorie, ne concentrăm actualmente 200% pe activitatea Juan de Nova 2016. Ne puteţi acorda încrederea că echipa noastră va face un succes şi din acest proiect.
În curând vom da publicităţii noi informaţii, cu noi detalii despre staţiile-pilot, organizare, logistică etc. Între timp ne puteţi urmări pe Facebook, Twitter şi, mai ales, ne puteţi sprijiniţi cu donaţii prin intermediul paginii noastre web.
Iată toate linkurile necesare:
Video despre Tromelin: https://youtu.be/D-ig1VU5Jxk
Cartea (în limba franceză) Expedition radioamateur Tromelin 2014 la http://blur.by/1KGFCIT
Cartea (în limba engleză) Ham Radio DXpedition to Tromelin Island 2014 la http://blur.by/1LziqfS
Sprijin pentru Juan de Nova 2016: http://www.juandenovadx.com/
Twitter: http://twitter.com/juandenovadx
Facebook:

73’s de Seb F5UFX, liderul expediţiei»



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved