17 October 2015

Legea parităţii radioamatorismului şi lupta pentru antenă
Este vorba în esenţă de un proiect de lege înregistrat la Camera reprezentanţilor Statelor Unite sub nr. H.R. 1301 şi în Senat sub nr. S 1685 care ar urma să însărcineze Comisia federală pentru comunicaţii (Federal Communications Commission, FCC) să-şi extindă reglementările referitoare la acceptarea folosirii rezonabile a serviciului de comunicaţii de amator şi asupra comunităţilor locale, care se opun categoric instalării antenelor exterioare. 
Congresmanul Adam Kinzinger a introdus proiectul HR 1301 la Cameră în 4 martie împreună cu 12 co-sponsori originali aparţinând ambelor tabere ale spectrului politic – şapte republicani şi cinci democraţi. Senatorul Roger Wicker a depus proiectul S 1685 la Senat în 25 iunie alături de senatorul Richard Blumenthal în calitate de co-sponsor original.
Legea parităţii radioamatorismului ar solicita Comisiei pentru comunicaţii să amendeze partea 97 a Regulamentului serviciului de amator pentru a aplica testul celor trei criterii PRB-1 cu scopul de a le include în reglementările asociaţiilor de proprietari, denumite deseori «convenţii, condiţii şi restricţii» (CC&Rs). Actualmente PRB-1 se aplică exclusiv în cadrul legilor şi ordonanţelor statale. FCC a avut reţineri în a extinde această protecţie juridică fără o îndrumare expresă din partea Congresului.
Proiectul de lege H.R. 1301 a fost trimis Comitetului pentru energie şi comerţ. Reprezentantul Greg Walden W7EQI conduce Subcomitetul pentru comunicaţii şi tehnologie. Proiectul S 1685 a fost trimis Subcomitetului pentru comunicaţii, tehnologie, inovaţie şi internet din cadrul  Comitetului Senatului pentru comerţ, ştiinţă şi transporturi, care este condus de Roger Wicker, sponsorul proiectului.
(Rezumat de YO4PX. Sursă: saitul ARRL)

Filmul «Legea parităţii – separând faptele de ficţiune» realizat de ARRL (traducere YO4PX, subtitrare N2YO) este o acţiune menită să lămurească publicul neradioamator în privinţa esenţei radioamatorismului şi a rolului important pe care radioamatorii îl joacă în situaţii de urgenţă şi să contracareze campania de mistificare şi denigrare orchestrată de temutele asociaţii de proprietari (house owners’ associations, HOA). Totodată Liga a adresat apeluri membrilor săi pentru a-i mobiliza să participe efectiv în calitate de co-sponsori la sprijinirea proiectului de lege prin trimiterea de scrisori de susţinere reprezentanţilor lor din Congres. (Clic pe butonul CC din josul ecranului pentru activarea subtitrarii,)



Scrisoarea preşedintelui ARRL (13 septembrie 2016)






Stimate membru al ARRL,
Vă scriu astăzi pentru că ne aflăm într-un moment de răscruce în eforturile noastre de a obţine votarea Legii Parităţii radioamatorismului.
Eforturile noastre legislative au repurtat o importantă victorie în campania noastră atunci când ieri 12 septembrie Legea Parităţii radioamatorismului (H.R.1301) a trecut de Camera Reprezentanţilor. Legea va merge acum la Senat, unde avem nevoie ca fiecare senator să aprobe proiectul.
Sunteţi unul dintre cei peste 730.000 de radioamatori autorizaţi care trăiesc în Statele Unite. Mulţi dintre dumneavoastră trăiţi în comunităţi restrictive şi numărul dv. creşte zilnic.
ACUM E MOMENTUL CA TOŢI RADIOAMATORII SĂ SE IMPLICE ÎN ACEST PROIECT!
  • Dacă doriţi să aveţi antene exterioare eficiente, dar nu sunteţi lăsaţi să le instalaţi de către asociaţia dv. de proprietari TRIMITEŢI ACESTE E-MAILURI ASTĂZI!
  • Dacă aveţi deja antene exterioare, dar doriţi să-i sprijiniţi pe colegii dv. radioamatori TRIMITEŢI ACESTE E-MAILURI ASTĂZI!
  • Dacă doriţi să vă păstraţi abilitatea de a instala antene exterioare eficiente pe proprietatea dv. TRIMITEŢI ACESTE E-MAILURI ASTĂZI!
Avem nevoie ASTĂZI de dv. pentru a fi ascultaţi de senatorii dv.!
Ajutaţi-ne în acest efort. Mergeţi la pagina de internet la care vă conduce linkul şi urmaţi paşii indicaţi:
Vă mulţumesc.
73,
Rick
............................
Rick Roderick, K5UR
Preşedinte al ARRL, asociaţia naţională pentru radioamatorism®

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved