09 June 2016

Planuri pentru activarea insulei Bouvet
Trei lideri DXpediţionari cu mare experienţă şi o echipă numeroasă de operatori va activa entitatea situată pe locul 2 în clasamentele celor mai dorite entităţi DXCC la sfârşitul anului 2017 sau la începutul anului 2018. Ralph K0IR, Bob K4UEE şi Erling LA6VM lucrează la realizarea acestui proiect de circa 10 ani, încă de la întoarcerea lor de pe insula Petru I (3Y0X).
Facem acum acest anunţ pentru ca alte echipe de DXpediţionari care ar putea considera Bouvet ca o destinaţie a unei DXpediţii să-şi redirecţioneze timpul şi efortul spre alte locaţii.
Pe scurt, am încheiat o convenţie cu Nigel Jolly să ne asigure transportul şi să ne asigure un elicopter, un pilot şi un mecanic. Acum ceva vreme am prezentat un plan preliminar Institutului polar norvegian (Norwegian Polar Institute, NPI) care a fost acceptat. 

(Nigel Jolly este comandantul deja legendarului vas Braveheart. Recent Nigel şi-a obţinut autorizaţia de radioamator cu indicativul KC3HAE şi ca recunoaştere a meritelor sale CQ Magazine l-a înscris în 2016 împreună cu echipa sa în Hall of Fame [Galeria celebrităţilor] pentru că "a asigurat transportul şi siguranţa multor DXpediţii majore în mările Sudului în ultimii 15 ani, fără de care aceste activităţi nu ar fi putut avea loc." - nota mea, YO4PX)

Ni se va elibera o permisiune pentru a debarca pe Slakhallet (marele gheţar care acoperă insula).
Beneficiem de o echipă hotărâtă,  iar nevoile financiare sunt realizabile. Ca model de finanţare ne obligăm să plătim o jumătate din cheltuieli şi solicităm comunitatea DX să achite celalaltă jumătate a acestora. Acest aranjament s-a dovedit întotdeauna de succes, atât pentru noi cât şi pentru dumneavoastră, DX-manii.

Un rezumat al experienţei noastre: cei trei lideri au primit 11 diplome «DXpediţia anului», au activat o duzină de entităţi DXCC situate pe primele 10 poziţii ale sondajelor şi au adunat în loguri un număr uriaş de QSO-uri în decursul celor mai recente DXpediţii pe care le-au organizat, cum ar fi ins. Desecheo K5D (118000 de legături), ins. Malpelo HK0NA (195000), ins. Amsterdam FT5ZM (170000), ins. Navassa K1N (140000). Competenţa lor de a fi activi în regiunile antarctice şi în locaţii situate în sudul Oceanului Atlantic este de neegalat, de pildă de pe insula Heard, insulele Sandwich de sud, şi Georgia de sud, insula Petru I, insulele Orkney de sud, insula Amsterdam, precum şi în numeroase alte activităţi de pe toate cele şapte continente. Această echipă şi liderii ei au oferit împreună comunităţii DX peste patru milioane de QSO-uri.






Nigel Jolly KC3HAE şi vasul său Braveheart

Pagina noastră de internet se află în construcţie şi colectarea de fonduri va începe în luniile următoare. Suntem încântaţi că s-au întrunit toate condiţiile pentru a putea scoate în eter cea mai dificilă, cea mai primejdioasă şi rară entitate DXCC din lume.
Ai dumneavoară lideri DXpediţionari,
RalpH K0IR
Bob K4UEE
Erling LA6VM

Alte articole (şi) despre insula Bouvet:
Câteva scurte ştiri DX (noiembrie 2014) 



(Traducere şi completări de YO4PX. Surse: ARRL, colecţia de QSL-uri YO4PX, arhiva acestei pagini, pagina NRK, pagina Braveheart, QRZ.com, CQ Magazine)

*   *   *

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved