09 February 2018

Antena discone MFJ-1868 pentru receptoare SDR de bandă largă
Pascal Villeneuve VA2PV, cunoscut deja cititorilor acestei pagini pentru excelentul video «DX-manul şi tehnicianul» (publicat în aprilie 2017 cu transcrierea integrală a textului) a produs un nou video căruia i-a ataşat şi un scurt text de prezentare:
«MFJ-1868 este o antenă discone ieftină, cu o lărgime de bandă extrem de mare, cu o plajă de recepţie (RX) între 25 şi 1300 MHz, care poate fi folosită şi la emisie (TX) între 50 şi 1300 de MHz şi care suportă o putere de până la 200 de waţi în SSB.

Antena este ideală pentru benzile de radioamator de 6, 2 şi 11 metri şi 70, 33 şi 23 cm, fiind excelentă pentru testarea diverselor emiţătoare sau pentru a fi folosită cu orice receptor SDR de bandă largă. Antena vine cu un conector SO-239, cu 25,24 metri de cablu coaxial având conectorul PL-259 instalat, este construită din elemente de oţel inoxidabil şi are ataşate toate piesele metalice necesare montajului.
Dacă sunteţi nou-venit în hobby aceasta este o antenă foarte bună la început de drum.»
Pascal demonstrează în faţa camerei de luat vederi montarea antenei în 20 de minute şi prezintă şi rezultatele funcţionării sale la recepţie în garajul în care a fost montat.



(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: YouTube)


Pagina de internet a companiei MFJ Enterprises Inc. se găseşte la această adresă.
Pagina MFJ dedicată ofertelor de antene se găseşte aici.
Articolul despre videoul lui Pascal VA2PV «DX-manul şi tehnicianul» se găseşte la această adresă.


*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved