09 July 2020

Agenţia spaţială europeană promovează SSTV de pe SSI
European Space Agency (ESA) a lansat în spaţiul public un nou video intitulat «Cum să recepţionăm imagini de pe Staţia spaţială internaţională (International Space Station, ISS) prin intermediul radioamatorismului».
«Ştiaţi că astronauţii de pe Staţia spaţială internaţională trimit imagini din spaţiu spre Terra folosind radioamatorismul, pe care le puteţi recepţiona în casele voastre utilizând un simplu calculator? ESA vă arată pas cu pas cum să procedaţi în acest scop.»

Videoul cu o durată de 16 minute îl are ca prezentator principal pe David Honess 2E0XSO (ex M6DNT).
O menţiune în deschiderea filmului atrage atenţia asupra faptului că «videoul a fost realizat în timpul carantinei COVID-19 din 2020. Participanţii au muncit de acasă, adesea în împrejurări dificile, utilizând pentru lucru orice dispozitive pe care le-au avut la dispoziţie, fără să reuşească să se ridice la înălţimea calităţii de studio a standardelor uzuale pentru producţiile ESA, dar cu speranţa că vizionarea videoului vă va face plăcere.»

(Credit AMSAT-UK)


(Credit Spaceflightsoftware.com)


(Credit Spaceflightsoftware.com)

Videoul «Cum să recepţionăm imagini de pe Staţia spaţială internaţională» este narat în limba engleză. Pentru obţinerea unei subtitrări acceptabile în limba română (cu stângăciile inerente unei traduceri automate) se acţionează steluţa din bara de jos, apoi succesiv «Subtitles/CC», «Autotranslate» şi se alege din lista pe verticală «Romanian». (nota mea, YO4PX)



(Traducere şi prezentare de YO4PX. Surse: ESA, AMSAT-UK, ARISS, YouTube)

Linkuri utile
Informaţii şi linkuri despre ISS SSTV
Galeria de imagini SSTV a ARISS  (Amateur Radio on the International Space Station)
«Ce este radioamatorismul?»,  un video promoţional de 14:20 minute produs de RSGB, cu transcrierea şi traducerea textului în limba română

Articole publicate despre ESA pe această pagină:

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved