18 July 2020

Din nou despre IC-705 – o demonstraţie
În videoul de 17 minute «O prezentare a transiverului QRP SDR IC-705» produs de radioamatorul Bob McCreadie G0FGX, producătorul şi unul dintre prezentatorii platformei TX Films, sunt demonstrate capabilităţile transiverului a cărui apariţie pe piaţă este aşteptată cu mare interes.
(Un alt articol cu două videouri dedicat acestui transiver, publicat de mine în mai 2020 şi intitulat «IC-705, ultima oră» poate fi citit la această adresă - nota mea, YO4PX)
În video Bob trece în revistă numeroasele facilităţi ale aparatului şi demonstrează simplitatea utilizării intuitive a acestuia, dimensiunea sa compactă, greutatea sa redusă şi flexibilitatea alimentatorului său.  

Sunt prezentate şi valenţele de acoperire multiband ale lui IC-705, pe care Bob îl numeşte «un shack într-o cutie». Este apreciat favorabil şi impresionantul său afişaj, luminos şi intuitiv, similar celor folosite în transiverele de top IC-7300 şi IC-9700.
În fine ne este arătat şi «rucsacul» LC-192 creat  special pentru transportul unui aparat de o asemenea dimensiune.

Pentru mai multe detalii vizitaţi materialul IC-705 Product Page de pe pagina de internet a producătorului. 
Pentru mai multe informaţii despre platforma TX Films şi programele sale dedicate radioamatorismului poate fi vizitată pagina 
http://www.txfactor.co.uk/

În textul de deschidere platforma TX Factor se recomandă ca producătoare a unei «serii de producţii TV high definition, care acoperă toate aspectele radioamatorismului ca hobby – un program produs la nivel profesional, ajuns acum la al cincilea său an de existenţă.» A fost lansat în februarie 2014 şi de atunci cele 25 de episoade au fost vizionate de peste 250.000 de ori.
Prezentatorii explorează istoria radioamatorismului, aparatura de radioamator, modurile de operare, propagarea, aspectul sportiv, instructajul, prezintă ştiri din partea cluburilor britanice, din partea RSGB şi din radioamatorismul mondial.
Programele sale «produse de radioamatori pentru radioamatori» sunt sponsorizate de cunoscuta companie ML&S Martin Lynch & Sons -  pe care redactorul o numeşte «magazinul preferat de radioamatorii lumii» – şi de RSGB (Radio Society of Great Britain), asociaţia naţională a hamilor britanici, care conform devizei sale promovează radioamatorismul cu începere din 1913.

Cele 25 de episoade pot fi vizionate pe pagina www.txfactor.co.uk/episodes.html printr-un simplu clic pe mini-ecranul episodului dorit. Cei care dispun de internet de bandă largă pot selecta «HD» pentru o imagine de calitate superioară.

Videoul «O prezentare a transiverului QRP SDR IC-705» este narat în limba engleză. Pentru obţinerea unei subtitrări acceptabile în limba română (cu stângăciile inerente unei traduceri automate) se acţionează steluţa din bara de jos, apoi succesiv «Subtitles/CC», «Autotranslate» şi se alege din lista pe verticală «Romanian». (nota mea, YO4PX)



(Traducere, documentare şi prezentare de YO4PX. Surse: TX Films via Southgate AR News, YouTube, arhiva acestei pagini)

*   *   *

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved