24 February 2017

Un interviu cu Andy YO3JR şi Adrian KO8SCA
Cunoscutul radioamator american Tim Duffy K3LR (concursionist de top, găzduitor a peste 90 de activităţi multi-multi de la superstaţia sa de concurs, deţinător a nenumărate trofee, mare promotor al hobby-ului, preşedintele Radio Club of America (cel mai vechi club de comunicaţii fără fir din SUA, fondat în 1909) a înregistrat şi a publicat pe YouTube respectiv pe pagina QRZ.com un interviu cu Andy Ruse YO3JR şi Adrian Ciupercă KO8SCA (aka YO8SCA) sub egida companiei distribuitoare de aparatură de radioamator DX Engineering. Acesta este unul dintre numeroasele interviuri realizate în anii din urmă de K3LR cu diverşi radioamatori de pe toate meridianele în care sunt abordate toate faţetele hobby-ului.

După întrebările adresate invitaţilor săi despre vârsta şi felul în care au luat contact cu radioamatorismul Tim Duffy se interesează şi de preocupările lor, de activităţile care îi pasionează cel mai mult: marile concursuri internaţionale, WRTC (Andy) şi DXpediţiile solitare (Adrian). 
Întrebările nu ocolesc nici profesiunile invitaţilor, Tim află că Andy YO3JR este psiholog şi are mai mulţi radioamatori în familie (soacra YO3FRI şi soţia YO3GLW). A început să asculte telegrafie pe aparatul de radio al bunicii, ceea ce l-a fascinat, a frecventat clubul local, a fost autorizat la vârsta de 12 ani. L-a întâlnit pe Tim Duffy în 2006 în Brazilia, unde Andy participa în concursul World Radio Team Championship (WRTC)dar s-au întâlnit în 2009 şi în Italia cu ocazia unui Contest University
Adrian KO8SCA a fost autorizat la 16 ani, actualmente e consultant în IT, locuieşte la New York, e un DX-man pasionat. Prima sa legătură DX a fost cu ZA1A pe vremea când Albania era o mare raritate. A realizat mai multe expediţii pe cont propriu, printre care în ins. St. Barthelemy FJ, Grenada J3, Turks şi Caicos VP5 şi îi încurajează şi pe alţi amatori să întreprindă astfel de deplasări pentru a fi «de cealaltă parte a pailapului».
Un interviu scurt (7:38 minute) dar interesant şi inedit prin faptul că doi radioamatori rezidenţi sau originari din YO sunt prezentaţi publicului larg prin amabilitatea realizatorului seriei de interviuri.(Prezentare de YO4PX. Surse: QRZ.com, YouTube. Comentarii pot fi trimise la această adresă şi vor fi publicate sub articol.)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved