30 December 2010

Undele radio scad tensiunea arterială
Din Australia soseşte vestea despre un experiment medical remarcabil, care prin folosirea undelor radio promite să scadă tensiunea arterială, care pune în pericol viaţa a numeroase persoane.
Noua procedură, care durează doar 45 de minute, este realizată de un medic, care inserează un cateter într-o arteră a piciorului, între genunchi şi şold, legându-l apoi la o arteră apropiată de rinichi. Se folosesc unde radio de mică putere pentru a încălzi şi apoi pentru a deconecta anumiţi nervi, cunoscuţi pentru rolul pe care îl joacă în fenomenul hipertensiunii arteriale.
Profesorul Markus Schlaich de la Institutul inimii şi diabetului din Melbourne a fost cercetătorul principal care a supus experimentului 106 de pacienţi din 24 de locaţii diferite din Europa şi Australia.
După ce circa 10 pacienţi au fost trataţi există încrederea că este vorba de o tehnologie nouă extraordinară, care va veni în ajutorul unui număr mare de persoane care au probleme de hipertensiune.
Cât va mai dura până când acest tratament cu unde radio va fi disponibil pentru locuitorii Australiei? Cercetătorii speră că acest lucru se va întâmpla în cursul anului viitor.
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: Graham Kemp VK4BB pentru Wia News, reprodus pe forumul QRZ.com)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved