31 March 2012

Google lansează Gmail Motion – o nouă cale de comunicare!
Mausul şi tastatura au fost inventate înainte ca internetul să fi existat. De atunci încoace nenumărate progrese tehnologice au facilitat o interacţiune din ce în ce mai eficientă între om şi calculator. De ce am continua totuşi să folosim o tehnologie demodată? Prin introducerea lui Gmail Motion vă puteţi acum  controla corespondenţa Gmail cu ajutorul corpului dumneavoastră.
Cum funcţionează?
Gmail Motion foloseşte camera web incorporată în calculator şi o tehnologie specială patentată de Google pentru a detecta mişcările dumneavoastră, convertindu-le pe acestea în semne şi comenzi. Mişcările sunt create pentru a fi cât mai simple şi intuitive.


Precauţii de siguranţă
Folosirea lui Gmail Motion este nu numai lipsită de riscuri, dar e şi sănătoasă şi distractivă. Dar având în vedere că ea implică o activitate fizică se recomandă anumite măsuri de prevedere. Mai întâi asiguraţi-vă că aveţi la dispoziţie în jurul dumneavoastră suficient spaţiu liber. Apoi, încercaţi să intercalaţi pauze la fiecare 30-40 de minute de lucru, la fel ca şi când aţi scrie cu tastatura. În fine, luaţi-vă răgazul de a vă întinde membrele după fiecare şedinţă pentru a permite muşchilor dumneavoastră să se relaxeze.


Ghidul mişcărilor

Familiarizaţi-vă cu facilităţile de bază ale lui Gmail Motion folosind acest Ghid al mişcărilor conţinând gesturi simple. Astfel veţi putea începe să scrieţi şi să răspundeţi la e-mailuri cu ajutorul mişcărilor corpului dumneavoastră.


Opinii despre Gmail Motion


Lorraine Klayman, specialist în semiologie umană, Nevada Polytechnic College: «De acum oamenii nu vor mai fi nevoiţi să se supună voinţei tehnologiei, ci dimpotrivă, tehnologia va fi obligată să se supună voinţei noastre.»
Dennis Tooley, Ph.D, Centrul pentru kinetică şi paralingvistică, California: «După cum se ştie 80% din comunicare este non-verbală. Gmail Motion nu numai că acceptă acest fapt, dar îl şi utilizează.» 






*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved