11 September 2014

Zorro, JH1AJT vizitează Eritrea!
Cunoscutul expediţionar şi promotor al radioamatorismului Zorro  Miyazawa JH1AJT se va afla în Eritrea (E3) împreună cu un membru al Camerei reprezentanţilor din Japonia şi cu alţi delegaţi între 15 şi 22 septembrie 2014 în cadrul unei misiuni a Foundation for Global Children (FGC). (Despre scopurile şi activităţile organizaţiei pe pagina lui Zorro de pe QRZ.com
Grupul va avea întâlniri cu miniştri din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor şi comunicaţiilor, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor externe, Ministerul Informaţiei şi Comisia sporturilor din Eritrea. Ambasadorul statului Eritrea în Japonia va participa de asemenea la întâlniri. Unul dintre principalele obiective ale acestei călătorii va fi finalizarea unui proiect de Memorandum (Memorandum of Understanding, MoU) privitor la o colaborare între Eritrea şi Japonia în domeniul sportiv (2014-2020), care urmează a fi semnat în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura în capitala Asmara în 16 septembrie 2014.
Prin acest proiect ambele părţi vor depune eforturi să promoveze sportul în rândul persoanelor cu dizabilităţi din Eritrea şi să îmbunătăţească condiţille în care trăiesc acestea. FGC va sprijini de asemenea activităţi destinate îmbunătăţirii educaţiei şi asistenţei medicale pentru copiii din Eritrea.
Zorro va încerca să fie activ în benzi (cu un indicativ care urmează să fie anunţat) în timpul său extrem de limitat, probabil după 18 septembrie, mai ales în SSB şi posibil şi în telegrafie. El va lua cu sine în Eritrea un transiver TS-590, un amplificator ACOM-1010 şi o antenă Small-IR cu bobine opţionale pentru benzile de 40 şi 30 de metri.
QSL la P. O. Box 8, Oiso, Naka-gun, KANAGAWA 259-0111, Japan.



Ultima oră 
9 septembrie 2014
După câte se pare programul lui Zorro va fi încărcat. În momentul redactării acestei ştiri aflăm că el va participa la peste 30 de întâlniri cu diverse autorităţi din Eritrea în decursul şederii sale de 8 zile în Asmara. Estimăm că el ar putea apare în benzi mai ales în cursul nopţii. Zorro va pleca din Japonia în dimineaţa zilei de duminică 14 septembrie şi va sosi în Asmara luni 15 septembrie la orele 03.15 ora locală (UTC + 3). 
Zorro plănuieşte să-şi instaleze staţia şi antena în cursul dimineţii sau seara după o întâlnire. Între zilele de marţi 16 şi vineri 19 septembrie el va fi extrem de ocupat, astfel că posibilitatea ca el să poată face radioamatorism este foarte redusă. În schimb sâmbătă 20 şi duminică 21 septembrie există şanse bune ca să fie QRV maximum 20 de ore … dacă va decide să renunţe la somn … HI!
Zorro plănuieşte să-şi demonteze staţia în seara zilei de luni 22 septembrie şi să părăsească hotelul în timpul nopţii, pentru a pleca din Asmara la 04.15 ora locală, urmând să revină în Japonia miercuri 24 septembrie 2014.


JH1AJT cu oficiali din Eritrea

19 septembrie 2014
Până astăzi la orele 02.00 UTC Zorro a realizat aproape 1400 de legături cu indicativul E30FB. El nu a apucat să doarmă prea mult, poate doar 2-3 ore pe zi, după cum se poate vedea acest lucru din semnalările de pe DX cluster. Activitatea s-a desfăşurat până acum în 15 şi 20 de metri, dar se plănuieşte o prezenţă şi pe 17 metri în cursul serii de astăzi. Vestea bună este că a sosit în sfârşit şi amplificatorul,  ultima «cutie» din coletele aşteptate. Aparatul se află în prezent în vamă şi se aşteaptă ca Zorro să producă semnale mai bune în acest weekend.


20 septembrie 2014
Conform relatărilor lui Zorro JH1AJT el a realizat până astăzi la orele 04.00 UTC 2308 de legături, preponderent în benzile de 15 şi 20 de metri, dar câteva şi în 30 şi 40 de metri. Din timp în timp a avut probleme cu aparatura, după cum poate s-a remarcat, lucru pentru care îşi cere scuze şi mulţumeşte pentru răbdare. Mai are o întâlnire în cursul zilei de astăzi, dar în rest va fi la dispoziţia comunităţii DX-manilor. Zorro va continua să fie activ până luni 22 septembrie, dar va începe să demonteze antenele de 30 şi 40 de metri în dimineaţa zilei.
Dacă doriţi să sprijiniţi cu generozitate activităţile FGC din Eritrea, contul său PayPal pentru această misiune este e3@fgc.or.jp  Nu uitaţi să vă menţionaţi indicativul în rubrica “Email to recipient: Subject or Message field”.
....................................................................................................................
(Eritrea s-a situat în sondajul celor mai dorite entităţi DXCC organizat de The DX Magazine pe poziţia 16 în 2012 şi pe poziţia 15 în 2013, iar clasamentul ClubLog figurează pe poziţia 17, 93,54% dintre utilizatori având nevoie de această entitate. Pentru diplomele DXCC legăturile cu Eritrea sunt valabile până în 14 noiembrie 1962 şi după 24 mai 1991. În cei 30 de ani dintre aceste două date Eritrea a fost anexată de Etiopia şi a încetat să existe ca stat independent.
Activităţile din E3 au fost sporadice şi de scurtă durată, producând un număr redus de legături – nota mea, YO4PX)



Se pare că aceasta este ultima activitate din Eritrea înainte de anexarea ţării 
ca a 14-a provincie a Etiopiei. 

În urma unor alegeri supervizate de ONU şi a unui vot popular covârşitor Eritrea şi-a recâştigat independenţa ca stat suveran în 1991. Activitatea de mai sus a lui Carl şi Martha Henson realizată în 1992 este prima apariţie în eter a statului Eritrea ca entitate separată DXCC după 30 de ani de absenţă.

287 de legături realizate de G4OEP dintr-o cameră de hotel 
cu un transiver QRP şi o antenă dipol

Activitate mai consistentă din 1998 cu o echipă formată din DJ9ZB, N9NS, KO4RR, WD4NGB, NF6S, N3FSG, I8NHJ, EA8AFJ, N5VL


(Surse: DX-World.net, OPDX, K8CX QSL Gallery, colecţia de QSL-uri YO4PX, Wikipedia, Ham Atlas SP6NVK, The DX Magazine, ClubLog, YouTube)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved