22 March 2020

Coronavirus: Concursurile IARU
Radioamatorii împărtăşesc preocupările tuturor pentru gravitatea exploziei de epidemie COVID-19. Guvernele din întreaga lume recomandă «distanţarea socială» pentru a încetini răspândirea virusului şi pentru a da posibilitatea serviciilor de sănătate să facă faţă situaţiei.

Concursurile de tip Field Day îi adună pe radioamatori laolaltă şi de aceea ele reprezintă un mediu în care distanţarea socială este dificilă de obţinut. Trebuie să recunoaştem că mulţi radioamatori sunt mai vârstnici şi aparţin grupurilor care sunt expuse unui risc mai mare de contagiune. De aceea Regiunea a I-a a IARU solicită asociaţiilor naţionale care promovează activităţile de tip Field Day precum şi concursurile din categoria multi-operatori să-şi reconsidere poziţia privind aceste evenimente pentru următoarele câteva luni  ale anului 2020.

Activităţile Field Day sunt în esenţă concursuri de echipă, de aceea IARU nu va sponsoriza activitatea Field Day HF-CW prevăzută pentru luna iunie. Rămâne la latitudinea asociaţiilor naţionale să decidă dacă şi cum vor continua în privinţa activităţilor lor Field Day naţionale.

Regiunea a I-a IARU nutreşte convingerea că în general categoria multi-operatori în concursuri nu se conformează principiului «distanţării sociale» şi în această perioadă nu ar trebui să fie promovată.

Situaţia celorlalte evenimente IARU din cursul anului 2020 care presupun existenţa categoriei multi-operatori se află momentan în curs de reexaminare.

Cu toate acestea concursurile cu un singur operator rămân o modalitate grozavă pentru cei forţaţi să stea acasă pentru a se bucura de magia radioamatorismului!

Don Beattie, G3BJ
Preşedintele Regiunii a I-a IARU

Paris

Pisa

San Francisco

Sidney

Washington

(Documentare, traducere, completări cu imagini şi prezentare de YO4PX. Surse: pagina Regiunii a I-a IARU, Istockphoto, The Atlantic)

*   *   *
 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved