25 March 2020

CQ Magazine oferă ediţii gratuite

în 19 martie CQ Magazine a anunţat următoarele:
«În consens cu recomandările experţilor în sănătate în timpul acestei pandemii globale staţi acasă pentru a aplatiza curbura evoluţiei. CQ ar dori să ofere tuturor ocazia de a se detaşa pentru un scurt răgaz de alertele de ştiri şi de a se bucura de iubitul nostru hobby prin intermediul paginilor revistei CQ!

Citiţi gratuit ediţiile lunilor martie şi aprilie ale CQ! Nu este greu, trimiteţi pur şi simplu un e-mail la FreeIssue@cq-amateur-radio.com şi vă vom expedia acum ediţia lunii martie, iar în 1 aprilie pe aceea a lunii aprilie! Folosiţi această oportunitate pentru a vă menţine conectat cu cele mai recente tendinţe şi activităţi din radioamatorism.
Staţi acasă ... şi rămâneţi sănătoşi!»

În urma expedierii mailului de solicitare (care poate fi formulat de pildă sub forma «Hi, please send me the free issues of the CQ Magazine. Thank you!», urmată de nume, indicativ şi propria adresă de mail) se primeşte următorul răspuns semnat de Dottie Kehrwieder:

«Primiţi acest e-mail de la zinio.com care conţine un link pentru a vă loga şi pentru a citi ediţia digitală a lunii martie. Logaţi-vă folosind adresa dumneavoastră de e-mail şi o parolă la alegerea dumneavoastră, care va fi memorată de sistem pentru a se putea accesa viitoarele ediţii.
Ediţia lunii martie se va afla în librăria dumneavoastră Zinio, gata să fie consultată, iar ediţia lunii aprilie va fi adăugată librăriei dumneavoastră digitale în data de 1 aprilie.
Dacă nu veţi primi un e-mail în cursul zilei de astăzi vă rugăm să mergeţi la https://www.zinio.com/ şi să urmaţi instrucţiunile. Câteodată e-mailurile se pierd în folderele cu spamuri. Rămâneţi sănătoşi. Echipa CQ»

Mă înregistrasem deja (Register) după primirea primului mail pe pagina zinio.com. A sosit în aceeaşi zi şi cel de al doilea mail promis şi prin clic pe Read (citiţi) am găsit ediţia lunii martie în rubrica Library din partea stângă a ecranului. Acolo se poate opta între «Read» şi «Download» (descărcarea în memoria calculatorului).
(Pentru aceasta este necesar ca solicitantul să se fi înregistrat anterior prin procedura descrisă mai sus şi astfel să deţină un cont pe platforma zinio)



Din cuprins
Editorial CQ: Planurile de benzi pentru unde scurte şi marele «dacă» al ARRL
Protecţia împotriva descărcărilor electrice
ARRL Antenna Book ediţia 24
Scurtcircuitele Gordo
Rubrica VHF Plus
Cum lucraţi DX?
Manualul de operare ARRL ediţia 12
Concursuri
Propagare
Recondiţionare, donaţie şi modificare la clubul W8UM
Două caricaturi de W8MCK
Rezultatele CQWW RTTY DX Contest 2019
Noile analizoare de spectru Bird
Cum poate să te protejeze CW de demenţă
Învăţarea codului Morse pe cale tradiţională
Amintiri despre JY1
Idei şi resurse pentru creşterea implicării tinerilor în radioamatorism
Ştiri pentru receptorii posturilor de radiodifuziune
Comunicaţii de urgenţă
Activarea radioamatorilor din Filipine cu ocazia erupţiei vulcanului Taal
Rubrica «Construcţii de kituri»
Conecţiuni digitale
Microcontrolerele în radioamatorism
etc.


Dimensiunea de vizionare a paginilor (fixată prin default la 100%) poate fi uşor micşorată sau mărită prin apăsarea butonului Alt a tastaturii şi rotirea simultană a rotiţei din centrul mausului cu degetul arătător înainte sau înapoi, în funcţie de dorinţă. Navigarea prin cele 112 pagini ale ediţiei se realizează cu ajutorul săgeţilor < şi > din partea stângă şi dreaptă a paginii. Pentru a glisa pagina spre stânga, spre dreapta, în sus şi în jos se ţine apăsat degetul pe butonul clic-stânga al mausului şi se trage uşor în direcţia dorită. În josul paginii sunt facilităţi pentru a citi materialele în format PDF (al doilea icon din dreapta) sau în format text exclusiv (primul icon din dreapta)
Lectură plăcută!

Informaţii despre ediţia lunii aprilie se găsesc în articolul de la această adresă.


(Documentare, traducere, indicaţii şi prezentare de YO4PX. Sursă: OPDX, corespondenţă CQ Magazine, platforma Zinio)

Dintre extrem de numeroasele materiale despre acţiunile CQ publicate pe această pagină şi care pot fi accesate prin consultarea din meniu a Sumarului articolelor se poate consulta articolul dublu «Constelaţia CQ» (partea a I-a şi partea a II-a), care trece în revistă marile concursuri şi prestigioasele diplome sponsorizate de cunoscuta organizaţie dedicată din 1945 radioamatorilor şi radioamatorismului.



 *   *   *
 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved