22 October 2015

Activitate specială din KL7, VY1 şi VE8
Membri ai North Country DX Association (NCDXA) vor fi activi în februarie şi martie 2016 din mai multe locaţii diferite din Alaska, Yukon şi Teritoriile de nord-vest cu indicativele KL7RST, VY1RST şi VE8RST, cu scopul de a promova radioamatorismul in zonele nordice ale continentului nord-american.
S-ar putea ca această activitate comună a celor trei regiuni KL7, VY1 şi VE8 să constituie o premieră în radioamatorism.
Se va lucra în CW, SSB şi moduri digitale pe toate benzile de la 6 la 160 de metri, inclusiv pe benzile WARC. Radioamatorii receptori sunt bineveniţi să participe. Obiectivul activităţii speciale constă în contactarea respectiv recepţionarea a cât mai multe staţii NCDXA cu sufixul «RST» posibile din diferitele lor locaţii pe care operatorii le vor vizita. Se lucrează (recepţionează) fiecare staţie «RST» o singură dată dintr-un QTH, pe bandă sau mod de lucru. Urmăriţi semnalările DX, pentru că plănuim să avem staţii din Whitehorse, Yellowknife, Ancorage, Fairbanks şi din multe alte oraşe (poate chiar şi de pe un gheţar sau două!). QSL-managerul este K7ICE, QSL-urile fiind tipărite de KB3IFH.  Se oferă opţional şi diplome color pentru contactarea (recepţionarea) oricăreia dintre staţiile «RST». Informaţii suplimentare pot fi obţinute prin e-mail de la adresa JohnKL7JR@gmail.com.
Activitatea specială se va desfăşura cu începere din 15 februarie 2016 (orele 00.01 UTC) până la 27 martie 2016 (orele 23.59 UTC). Staţiile «RST» ale NCDXA vor transmite un control şi   QTH-ul (de exemplu 5-7 Anchorage, 5-9 Whitehorse etc.) Staţiile corespondente vor transmite controlul urmat de denumirea statului, a provinciei (în cazul staţiilor americane şi canadienesau a ţării lor.



Categoriile diplomelor: superbe diplome full color vor putea fi obţinute pentru contactarea (recepţionarea)
(1) unei staţii sau a două staţii «RST» sau
(2) pentru QSO cu oricare dintre staţiile KL7RST, VY1RST sau VE8RST, dar cu obligaţia de a realiza câte o legătură cu fiecare dintre acestea, sau
(3) pentru cei mai competitivi obţinerea celui mai bun punctaj din aceste legături. Scorul obţinut determină doar clasa diplomei, dar activitatea specială nu este un concurs. Diplomele vor reprezenta diferite imagini ale Nordului pentru fiecare dintre clase.

Exemplu de punctaj:  K7QRM contactează KL7RST aflat în Ancorage în 10 m SSB, 10 m CW, 15 m SSB şi 40 m CW pentru un total pentru Anchorage de 4 puncte. K7QRM lucrează KL7RST aflat pe gheţarul Maranuska în 10 m SSB şi 12 m SSB pentru un total pentru gheţarul Matanuska de 2 puncte. K7QRM lucrează de asemenea VY1RSt din Whitehorse în 10 m SSB, 15 m sigitale, 40 m CW şi 30 m CW obţinând 4 puncte. Tot el lucrează VE8RST din Yellowknife în 10 m SSB pentru un punct. Totalul general al punctelor sale este în număr de 13.

Se acceptă cereri de diplome olografe sau tehnoredactate. Se vor acorda diplome speciale pentru locurile 1, 2,  3 etc. Termenul de trimitere a cererilor este 15 mai 2016.
Ca un bonus, în funcţie de adâncimea zăpezii şi de starea vremii s-ar putea să avem staţiile KL7RST şi VY1RST active împreună de pe graniţa dintre Alaska şi Yukon şi de pe autostrada Alaska. Aceasta ar putea fi de asemenea o premieră pentru teritoriile nordice! Un QSL special şi o diplomă vor fi acordate pentru activitatea de la graniţă.
Mulţumiri anticipate pentru a ne fi semnalat pe clusterele DX! 73 de «Yukon John», KL7JR
(Traducere, adaptare şi completări de YO4PX. Surse: QRZ.com 21.10.2015, Travelalaska.com, Canadaka net)


Autostrada Alaska (foto Flickr/Andrei Taranchenko)



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved