26 January 2012

Logbook of The World şi pentru diplomele CQ
ARRL şi CQ Communications, Inc. au semnat o convenţie privind utilizarea cunoscutului sistemul de confirmări electronice LoTW şi pentru diplomele sponsorizate de CQ.  Convenţia a fost anunţată astăzi (24 ianuarie 2012) în Newington, CT de Harold Kramer WJ1B, director de operaţiuni din partea ARRL şi în Hicksville, NY de preşedintele CQ Richard Ross K2MGA.
Diplomele CQ vor fi primele diplome care nu sunt eliberate de ARRL şi care vor putea fi obţinute prin intermediul LoTW. Acestea vor fi introduse în noul sistem gradual, începând cu diploma CQ WPX, iar acesta va fi urmat de alte diplome CQ. Sistemul LoTW al ARRL – o bază de date interactivă care înmagazinează legăturile dintre radioamatori – a fost creat în 2003 şi a fost adoptat de 47500 de radioamatori din întreaga lume. LoTW deţine deja în calculatoarele sale datele a 400 de milioane de QSO-uri şi numărul acestora creşte de la o săptămână la alta. Data preconizată de la care diploma WPX va putea fi obţinută pe baza confirmărilor LoTW este 1 aprilie 2012. Amatorii vor putea folosi logurile LoTW pentru a genera liste ale legăturilor confirmate care să fie prezentate spre creditare pentru WPX. Se vor aplica taxele de creditare standard ale LoTW şi ale diplomelor CQ.
Directorul executiv al ARRL David Sumner K1ZZ a subliniat că această iniţiativă înlesneşte radioamatorilor lumii folosirea unei metode convenabile de a obţine creditarea cunoscutelor diplome de operare CQ. «LoTW a contribuit semnificativ la creşterea interesului şi a participării la programele de diplome ale ARRL DXCC, Worked All States (WAS) şi VUCC. Anticipăm un răspuns la fel de pozitiv prin adăugarea diplomei WPX.  Amatorii vor avea posibilitatea de a dedica mai mult timp operării şi mai puţin timp efortului de a obţine QSL-urile», a spus K1ZZ.
Preşedintele CQ Richard Ross K2MGA şi-a exprimat încântarea pentru progresul pe care îl înseamnă sprijinul LoTW pentru diplomele CQ. El a explicat: «De mai mulţi ani avem rezultate excelente cu confirmările electronice. Sunt bucuros că putem începe acum extinderea acestei facilităţi pentru acei participanţi la programele noastre de diplome care folosesc Logbook of The World. Sperăm o lansare lină pentru WPX şi o extindere a suportului LoTW pentru a include şi restul programelor noastre de diplome.»
YAESU este principalul sponsor al saitului LoTW.
(Sursă: saitul ARRL 24.01.2012, reprodus de OPDX, Southgate AR News, DX World, eHam, QRZ.com etc.)

ARRL este asociaţia naţională a radioamatorilor din Statele Unite şi editorul revistei QST. CQ Communications, Inc. este editorul revistei CQ Amateur Radio şi al câtorva alte reviste. Actualmente în Statele Unite sunt autorizaţi peste 700.000 de radioamatori, iar numărul acestora în întreaga lume este de circa 2,5 milioane. 

Articole despre CQ şi programele sale de concurs şi de diplome

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved