24 mai 2011

Nominalizările CQ Magazine în Galeriile celebrităţilor 2011
CQ Magazine a anunţat noile nominalizări pe anul 2011, înscriind 12 noi membri în CQ Amateur Radio Hall of Fame – între ei un campion de telegrafie şi un cardinal al bisericii romano-catolice – şi câte un nou membru în CQ DX Hall of Fame şi CQ Contest Hall of Fame.
Acest an marchează cea de a 25-a aniversare a CQ Contest Hall of Fame şi cea de a 10-a aniversare a CQ Amateur Radio Hall of Fame (CQ DX Hall of Fame este cea mai veche dintre cele trei, onorându-i pe cei mai buni DX-mani cu începere din 1967).
CQ Amateur Radio Hall of Fame cinsteşte acele personalităţi - radioamatori autorizaţi sau neradioamatori - care au adus o contribuţie semnificativă la radioamatorism. Noii membri primiţi în 2011 sunt (în ordine alfabetică):
Bell Dave, W6AQ – producător de TV şi film la Hollywood; puternic implicat timp de mai multe decenii în producerea a numeroase videouri promoţionale despre radioamatorism.
Brightman Nate, K6OSC – «scânteia» îndărătul indicativului W6RO, staţia de radioamator de pe vasul Queen Mary din Long Beach, California.
Ensor Loretta, W9UA (SK) – instructor de Morse şi de noţiuni de bază în eter între 1929 şi 1941, care împreună cu fratele ei a ajutat cel puţin 900 de amatori să-şi obţină autorizaţiile.
Gunderson Bob, W2JIO (SK) – operator nevăzător, editorul şi publicistul «The Braille Tehnical Press»;
Mahony Cardinal Roger, W6QYI – arhiepiscop emerit în Los Angeles, susţinător al reformei imigraţiei.
Margolis Sylvia (fără indicativ) (SK) – scriitor umorist prolific în anii ’60 şi începutul anilor ’70; primul oficial de relaţii publice al RSGB.
McElroy Ted (fără indicativ) (SK)  - campion mondial la telegrafie şi producător de chei de manipulare.
Moorefield Ron, W8ILC – unul dintre organizatorii de bază ai Dayton Hamvention de cel puţin 30 de ani; coordonator naţional al operaţiunilor de radioamator cu ocazia Drumului flăcării olimpice din 1984.
Raff Malcolm, WA2UNP (SK) – astrofizician, inginer aerospaţial şi biotehnolog; a dezvoltat unele dintre cele mai timpurii tehnici secvenţiale ale ADN-ului şi a contribuit cu un program la proiectul genomului uman.
Schmieder Robert, KK6EK – DX-man şi DXpediţionar remarcabil, fizician şi ecologist (membru al expediţiei 3Y0PI pe ins. Petru I în 1994. Vezi articolul Petru I, insula de la capătul lumii)
Stodola E. King, W2AXO (SK) - «părintele» comunicaţiilor EME.
Taflove Allen, WA9JLV – profesor de inginerie electrică şi informatică la Northwestern University şi autoritate în domeniul electrodinamicii computerizate.

CQ Contest şi DX Halls of Fame îi onorează pe acei amatori care nu numai că au excelat prin performanţe în aceste domenii majore ale radioamatorismului, dar au şi promovat dezvoltarea hobby-ului, «restituindu-i» acestuia propria lor contribuţie.
În CQ Contest Hall of Fame a fost primit
John Sluymer, VE3EJ – John a fost un competitor activ şi DX-man din 1973.  Este membru fondator şi actual preşedinte al Contest Club din Ontario, care şi-a sporit numărul de membri de la 16 la 250 în mai puţin de un deceniu. John deţine şi numeroase recorduri locale canadiene şi în concursuri DX, fiind frecvent gazda unor echipe de concurs multi-op la staţia sa; vechi membru al CQ WW Contest Committee, frecvent conferenţiar la forumuri şi întâlniri de club.


În CQ DX Hall of Fame a fost primit
Michael J. McGirr, K9AJ – Mike este un DXpediţionar de marcă, care a operat literalmente din toate colţurile lumii de peste 30 de ani. Călătoriile sale numeroase l-au purtat de la expediţii arctice în Nunavut pe insula Heard, pe coastele Antarcticii, pe insulele Oceanului indian şi ale Pacificului de sud. Mike este şi director al Island Radio Expedition Foundation (IREF) şi premiat al W9DXCC Award of Excellence in DXing.Primirile au fost anunţate în cadru festiv la Dayton Hamvention 2011.
(Prezentare de YO4PX. Sursă: saitul eHam)

Despre mine

Fotografia mea
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved