06 September 2012

Un video despre magia telegrafiei
Jim Wades WB8SIW, preşedintele internaţional al Morse Telegraph Club a postat un link pe un grup Yahoo către filmul de mai jos, produs în Noua Zeelandă în 1939 şi recondiţionat. El îşi exprimă speranţa că toţi cei care au lucrat în domeniul telegrafiei prin cablu sau prin radio vor savura rememorarea istoriei meseriei lor şi a artei codului Morse.
Morse Telegraph Club este o organizaţie internaţională non-profit dedicată perpetuării cunoaşterii şi tradiţiilor telegrafiei. Printre membri se numără nu numai cei care au activat în domeniu folosind codul Morse, prin fir sau fără fir, dar şi cei care sunt activ implicaţi în ţelurile şi initiativele organizaţiei. Aceste ţeluri – dar fără se se limiteze la acestea – sunt prezervarea moştenirii telegrafiei şi educarea publicului despre istoria comunicaţiilor prin intermediul telegrafiei.
Un formular de cerere online pentru a intra în rândurile clubului se găseşte aici.
Taxa anuală pentru expedierea prin poştă a publicaţiei organizaţiei Dots and Dashes (Puncte şi linii) este de 15 USD pe an şi de 9 USD pentru expedierea prin e-mail.
«Colegii dumneavoastră din MTC sunt interesaţi de experienţa dv. în domeniul telegrafiei şi de măsura în care sunteţi dispus s-o împărtăşiţi. Vă rugăm descrieţi unde şi când aţi învăţat codul Morse, de cine aţi fost sau sunteţi angajat ca telegrafist  şi/sau orice alte informaţii referitoare la interesul dv. pentru telegrafie. Dacă sunteţi radioamator menţionaţi şi indicativul dv. Vă mulţumim!», se menţionează pe formularul cererii.



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved