20 September 2012

Vânătoarea celor nouă insule ale Azorelor

Martti Laine OH2BH a dat publicităţii următorul comunicat datat 4 septembrie 2012:
DX-manii deschid un nou drum în zilele de 28, 29 şi 30 septembrie 2012.

Se spune deseori că DX-manii sunt interesaţi numai DX-uri. Recent am constatat o schimbare în bine, prin care vizitatorii îi asistă pe radioamatorii locali să devină mai puternici în radioamatorism. Se va întâmpla ceva cu totul inedit în insulele Azore la sfârşitul acestei luni.
În anii din urmă Azorele şi-au echilibrat sectoarele agriculturii şi zootehniei, conştientizând că deţin peisaje unice, minunate, ceea ce a facilitat dezvoltarea infrastructurii locale pentru primirea de mai mulţi vizitatori din ţările industrializate. Acum insulele sunt capabile să găzduiască  10500 de vizitatori pe zi. Liniile aeriene azoriene (SATA) au fost modernizate pentru a deservi multe destinaţii europene, în plus faţă de cele din S.U.A. şi Canada.

Radioamatorii intră acum în scenă pentru a-i ajuta pe locuitorii insulelor să prezinte lumii frumuseţile celor 9 insule, toate deservite de serviciile liniei aeriene. Alături de amatorii locali echipe de operatori din nouă ţări vor fi în eter din cele nouă insule ca parte a acţiunii «Vânătoarea celor nouă insule ale Azorelor» - un concept unic care îi aduce laolaltă pe toţi pentru a împărtăşi tot ceea ce oferă Azorele. Iată-i pe participanţi:
Statele Unite: K2DO (YL), KI1U , KE3Q, N2GA
Canada: VE3DZ, VE3FWA
Germania: DJ9ZB, DF9FT
Regatul Unit: G3TXF, G7VJR
Finlanda: OH2BH, OH8NC, OH0MDV
Norvegia: LB3HC
Belgia: ON7LX (YL), ON7TK, ON5NT
Danemarca: OZ7AM, OZ1IKY
Ei vor opera alături de amatorii locali CU1AAD, CU2BV, CU2CE, CU2DX, CU3CS, CU4AB, CU5AM, CU6AB, CU7CA, CU8AAE şi CU9AC.
Grupul radioamatorilor va depune eforturi şi pentru a implementa procedurile comunicaţiilor de urgenţă pe întreg cuprinsul arhipelagului. Împreună cu amatorii locali şi cu administraţiile insulelor ei vor folosi această activitate pentru a testa reţeaua de radioamator între insule. ARRL îşi pune la dispoziţie cele mai valoroase resurse şi experienţa sa în acest domeniu.
Saitul proiectului a fost lansat astăzi la adresa http://azores-islands-hunt.com
Cei care vor realiza un QSO cu cel puţin 5 insule diferite vor obţine un număr corespunzător de bilete de loterie, cu care vor participa la o tragere la sorţi, al cărei premiu este o călătorie gratuită în Azore. De exemplu, dacă aţi făcut legături cu 7 insule veţi primi 7 bilete de loterie.
În plus primii 25 de operatori care reuşesc legături cu toate cele 9 insule vor fi eligibili pentru o a doua tragere la sorţi.
Fiecare insulă contează o singură dată. Cele două bilete câştigătoare vor fi extrase la 15 octombrie 2012, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe http://azores-islands-hunt.com  şi pe http://www.visitazores.com
Călătoria gratuită este valabilă de la cel mai apropiat aeroport deservit de SATA. Premiul include preţul zborurilor, cazarea şi transferul între insule.
Un sistem de căutare special va fi pus la dispoziţie de Club Log în decursul weekendului şi imediat după aceea prin intermediul saitului nostru. De acolo puteţi accesa logurile tuturor celor 9 staţii.
Comitetul de organizare va trimite certificate splendide tuturor celor care reuşesc să contacteze toate cele 9 insule în timpul weekendului 28-30 septembrie. Certificatele vor fi expediate prin e-mail după încheierea activităţii.


Regulamentul complet se găseşte la această adresă.
Extrase:
Perioada activităţii: 28 septembrie 2012 orele 12.00 UTC – 30 septembrie 2012 orele 12.00 UTC
Planul de frecvenţe:   CW   7000-7015,  14050 –14065, 18080-18090, SSB  7075-7194 , 14250-14275,  18120-18135 kHz.
Cele nouă insule şi staţiile lor:
Santa Maria CU1ARM, San Miguel CU2ARA, Terceira  CU3URA, Graciosa CU4ARG, Sao Jorge CU5AM, Pico CU6GRP, Faial CU7CRA, Flores CO8ARF, Corvo CU9AC
Toate legăturile vor fi confirmate prin birou cu QSL-uri speciale color. Solicitările pentru QSL-uri directe se adresează lui Jose Melo CU2CE.
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Surse: OPDX, saitul «Vânătoarea celor nouă insule ale Azorelor»)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved