15 July 2014

Diploma "10 ani de la înfiinţarea site-ului Radioamator.ro"
Regulament
În luna iulie 2014 site-ul Radioamator.ro împlineşte zece ani de la înfiinţare. Cu această ocazie radioamatorii români şi străini pot obţine diploma aniversară "10 ani de la înfiinţarea site-ului Radioamator.ro".
Diploma se eliberează în trei clase (I, II şi III) şi două moduri de lucru (telegrafie CW şi telefonie SSB). Solicitanţii trebuie să obţină un număr minim de puncte rezultate din legături în benzile de unde scurte de la 160 metri la 10 metri cu staţia specială YR10RRO, activă în perioada 24 iulie - 3 august 2014, şi cu o serie de radioamatori care au contribuit de-a lungul celor zece ani la buna funcţionare a acestui site. Lista radioamatorilor nominalizaţi se găseste la această adresă. Radioamatorii care au confirmat că pot fi activi în perioada 24 iulie - 3 august 2014 şi au fost de acord să ofere puncte sunt marcaţi distinct pe această listă.

Numărul minim de puncte necesare pentru fiecare clasă este:

Clasa I-a: 175 puncte
Clasa a II-a: 100 puncte
Clasa a III-a: 75 puncte

Diploma se acordă separat pentru fiecare mod de lucru, astfel încât există un număr total de 6 combinaţii clasă/mod de lucru:

Clasa I-a CW             Clasa I-a SSB
Clasa a II-a CW        Clasa a II-a SSB
Clasa a III-a CW      Clasa a III-a SSB

Fiecare staţie nominalizată să participe la obţinerea acestei diplome oferă o singură dată 5 puncte pentru fiecare legătură şi mod de lucru, indiferent de banda pe care s-a realizat această legătură. Cu alte cuvinte dacă YO3XYZ face o legătură cu YO3FWC pe banda de 80 de metri CW, aceasta valoreaza 5 puncte, însă o nouă legătură ulterioară între YO3XYZ şi YO3FWC în CW pe orice altă bandă nu oferă puncte suplimentare. Aceeaşi regulă se aplică independent pentru legăturile în telefonie (SSB).

O legătură cu staţia YR10RRO valorează 10 puncte, însă spre deosebire de legăturile făcute cu colaboratorii nominalizaţi, fiecare nouă legătură cu YR10RRO pe o altă bandă acordă alte 10 puncte. De exemplu, daca YO3XYZ a făcut o legătură pe banda de 20 de metri SSB cu YR10RRO şi a obţinut 10 puncte, acesta poate realiza o nouă legătură pe banda de 40 de metri SSB, obţinând 10 puncte suplimentare. Aceeaşi regulă se aplică independent pentru legăturile în telegrafie (CW).

Pentru obţinerea diplomei, indiferent de clasă, o legătură cu YR10RRO este obligatorie.

Diploma este gratuită şi se oferă în format electronic pentru legături efecutate în perioada 24 iulie - 3 august 2014. Solicitările trebuie trimise prin email la adresa yr10rro@radioamator.ro şi trebuie să conţină un extras de log din care să rezulte:
•          Data şi ora legăturii (UTC)
•          Banda pe care s-a realizat legătura (dacă se poate şi frecvenţa exactă)
•          Modul de lucru (CW sau SSB)
•          Controlul RS(T)
•          Indicativul staţiei corespondente
•          Punctajul obţinut pentru fiecare legătură
•          Punctajul total

Solicitări pentru diploma "10 ani de la înfiinţarea site-ului Radioamator.ro" se primesc până la data de 31 decembrie 2014

(Material preluat de pe Radioamator.ro cu aprobarea emitentului diplomei)

*   *   * 
 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved