02 May 2016

Pasionaţii modurilor digitale sunt invitaţi la sondaj

În 2016 sondajul cunoscut anterior sub denumirea de RTTY Most Needed DXCC Entities Survey şi-a schimbat numele în Digital Mode Most Wanted Survey pentru a reflecta tendinţele actuale şi pentru a se armoniza mai bine cu diploma Digital DXCC. Mai multe entităţi aflate pe poziţii de top pe lista rezultatelor ultimului sondaj lansat în 2011 au fost activate recent. Atunci peste 350 de operatori în digitale şi-au exprimat opţiunile privind cele mai dorite entităţi DXCC.
Sondajul va fi activ timp pe două săptămâni şi se va încheia vineri 13 mai 2016 la orele 23:59 UTC. Echipa organizatoare a sondajului compusă din Don Hill AA5AU, Ed Muns W0YK şi Larry Gauthier K8UT speră ca rezultatale să fie disponibile înainte de marea întâlnire Dayton Hamvention.

În introducerea sondajului se spune: «Există mai multe sondaje pentru stabilirea celor mai dorite entităţi DXCC. Cu toate acestea noi credem că este nevoie de un sondaj dedicat special operatorilor în moduri digitale, care va fi util organizatorilor DXpediţiilor în alegerea viitoarelor lor destinaţii şi moduri de operare. În schimb dumneavoastră, participanţii la sondaj, veţi avea şansa de a adăuga astfel noi entităţi în log. Aveţi ocazia de a specifica de care dintre ţările DXCC aveţi încă nevoie.»

Cum se completează rubricile sondajului?
Dacă tocmai aţi lucrat o nouă entitate DXCC şi sunteţi încrezător că veţi obţine o confirmare nu bifaţi entitatea ca «dorită». Pe de altă parte, dacă aţi lucrat o ţară acum trei ani şi nu aţi primit un QSL ar trebui să bifaţi acea entitate pe listă.
Completaţi pentru început partea I-a Ham Contact Information cu indicativul propriu, continentul, zona CQ, primele patru caractere ale propriului careu Maidenhead în care se situează QTH-ul şi entitatea proprie DXCC.


Apoi puteţi trece la partea a II-a Digital Most Wanted DXCC Entities prin bifarea entităţilor dorite (Sudanul de sud apare pe listă cu prefixul său oficial Z8) şi pentru încheiere acţionaţii butonul Submit. Datele dumneavoastră personale vor fi păstrate confidenţiale. Bifaţi NUMAI entităţile de care aveţi nevoie în moduri digitale.



O nouă facilitate denumită «Continuă mai târziu» a fost adăugată sondajului 2016, care permite participanţilor să lucreze la completarea rubricilor, să ia o pauză şi să revină ulterior. Prin clic pe butonul Resume later aflat sub lista entităţilor DXCC în colţul din stânga jos se afişează o pagină pe care se solicită furnizarea numelui, a parolei şi a adresei de e-mail, având ca rezultat expedierea pe adresa participantului a unui e-mail care conţine un link. Acesta îl întoarce la sondaj, dar se poate reveni la el şi prin folosirea parolei. 
Încă o dată: formularul sondajului se găseşte la această adresă.
AA5AU a publicat pe pagina sa rezultatele sondajelor din 2005 şi 2011.
(Prezentare de YO4PX. Surse: The Daily DX/ARRL, pagina lui AA5AU)


Mesaj de la Don Hill AA5AU:
Hello Fery. It is nice to hear from you. Thank you for publishing the information about the survey on your website. We appreciated your help and congratulations on your multi-lingual talent. We are looking forward to the results.
73, Don AA5AUx

Ultima oră
Rezultatele sondajului se găsesc la această adresă.
Alte articole despre modurile digitale
Introducere în modurile digitale (video cu subtitrare în limba română, tks YO8CYN)

 *   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved