15 February 2011

Planuri de activare a Sudanului de sud
Comunicat de presă – 12 februarie 2011
Intrepid-DX Group şi DX Friends şi-au conjugat eforturile pentru a anunţa noua noastră DXpediţie în nou-creata ţară Sudanul de sud care va avea loc după data de 9 iulie 2011.
Intreprid-DX Group a realizat expediţia YI9PSE din 2010, iar DX Friends au lucrat din Sahara de vest ca SO1R în 2005, din Rwanda ca 9X0R în 2008, din nou din Sahara de vest ca SO4R în 2009, din Palestina ca E4X în 2010 şi din San Marino ca T70A în 2010.

Din nou ICOM America a acceptat să fie sponsorul principal, iar ACOM-K1LZ va pune la dispoziţie pentru această activitate vestitele sale amplificatoare ACOM.
Se speră ca indicativul ST0DX să fie alocat în cursul săptămânii viitoare ca urmare a întâlnirii noastre cu conducerea misiunii Sudanului de sud în America.
Ca şi în cazul DXpediţiilor anterioare, acesta va fi un efort major care îşi fixează ca ţel realizarea a peste 150000 de legături. Se va lucra cu 10 staţii, folosindu-se amplificatoare, beamuri performante şi antene array verticale, 24 de ore din 24, timp de aproape trei săptămâni.
Primul nostru obiectiv este activarea Sudanului de sud punând accentul de a furniza câtor mai mulţi DX-mani şansa unei prime legături cu această nouă entitate DXCC şi de asemenea, a cât mai multe sloturi de bandă posibile.
În curând vom solicita contribuţii de la sponsori, pentru a ne ajuta să acoperim marile costuri logistice ale aceste DXpediţii. De pildă, în Sudanul de sud furnizarea de energie electrică este limitată, astfel că va trebui să se folosească generatoare. Detalii privind modalitatea de a face donaţii va fi menţionată pe saitul nostru în curând funcţional, pe care vom publica şi toate informaţiile noi.
Vă mulţumim,
Intrepid-DX Group şi The DX Friends


S-a anunţat recent şi componenţa echipei: 
Dave, K3LP (co-lider), Paul N6PSE (co-lider), Antonio EA5RM (co-lider), Hrane YT1AD, Krassy K1LZ, Bob N6OX, Jun JH4RHF, Dmitri RA9USU, Al K3VN, Bill N2WB, Dave AH6HY, Roberto EA3RY, Manolo EA7AJR, Jose EA7KW, Flo F5CWU, Bernard F9IE, Fabrizio N2ZNR şi Valery UT7CR.
--------------------------------------------------------------------------------
Viitorul Sudanului de sud
După cum s-a relatat pe larg în presă rezultatele recentului referendum privind viitorul regiunii Sudanului de sus sunt acum publice şi cu o majoritate zdrobitoare poporul a pregătit calea pentru naşterea unui nou stat independent. De asemenea actuala ţară-mamă Republica Sudan a convenit să respecte rezultatele referendumului, iar preşedintele Statelor Unite s-a angajat că ţara sa va recunoaşte noul stat  în iulie 2011.
În această perspectivă un grup de lucru a fost format cu scopul de a permite radioamatorismului să intre în scenă în mod profesional, pentru a prezenta noua ţară comunităţii. Grupul format din Alex 5Z4DZ/PA3DZN, Robert ST2AR/S53R şi Martti OH2BH au iniţiat discuţii cu autorităţile Sudanului de sud şi cu alţi parteneri competenţi din regiune. Multe dintre instituţiile actuale ale Sudanului de sud sunt reprezentate în Nairobi, locaţia lui 5Z4DZ, care ar putea deveni un centru al proiectului în vederea negocierilor şi a călătoriei spre Juba, viitoarea capitală a regiunii secesioniste.
S53R şi echipa sa, împreună cu mai mulţi operatori cunoscuţi se află în zonă şi întreţin structura de telecomunicaţii a UNWFP, beneficiind de contactele profesionale aferente. Oficiile lor regionale se află în Sudanul de sud şi dispun de toate facilităţile şi echipamentele necesare.

Planul prevede folosirea muncii anterioare a lui OH2BH şi a materialelor sale pentru introducerea radioamatorismului în societăţi în curs de dezvoltare, oferindu-se astfel asistenţă unei ţări noi pentru a utiliza radioamatorismul la potenţial deplin atunci când ea se va alătura familiei internaţionale a naţiunilor. Grupul va iniţia discuţii şi cu mai multe entităţi, cum ar fi Northern California DX Foundation şi asociaţiile japoneze pentru a obţine resursele financiare necesare.
Grupul invită comunitatea DX să urmărească îndeaproape procesul destul de complicat al naşterii noului stat, în speranţa că rezultatele anunţate ale referendumului vor conduce în mod paşnic la declaraţia finală de independenţă.
Se vor emite periodic comunicate de presă de acum şi pînă în iulie şi s-au iniţiat pregătirile pentru înscrierea Sudanului de sud pe lista entităţilor active DXCC. 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved