24 February 2011

Puterea minţii
Fiţi pregătiţi să vă controlaţi aparatul TV, stereo şi poate chiar şi staţia de radioamator exclusiv cu mintea. Este ceea ce veţi putea face cu undele emise de creierul dumneavoastră dacă se va dovedi că tehnologia dezvoltată de o companie numită PLX Devices este viabilă. Nu, nu e vorba de o poveste SF.
Conform saitului său dispozitivul Xwave realizat de PXL Devices este primul produs destinat consumatorului de rând, care poate fi achiziţionat cu mai puţin de 100 de dolari. Acesta poate să sesizeze şi să detecteze undele emise de creierul uman, să le interpreteze şi că le conecteze la tehnologia pe care o folosim zi de zi.
Fondatorul şi directorul executiv al PLX Devices este Paul Lowchareonkul. Recent el a declarat publicaţiei U.K. Daily Mail că a fost doar o chestiune de timp până când produse ca Xwave să devină disponibile publicului larg. Lowchareonkul este de părere că creierul uman este cel mai puternic şi complex lucru existent în univers şi că, pentru prima dată, suntem capabili să-i exploatăm puterea uluitoare şi s-o conectăm la tehnologia cotidiană.
Lowchareonkul spune că odată cu dezvoltarea aplicaţiilor pentru terţe părţi (sau apps), potenţialul inovaţiilor devine nelimitat. Deocamdată PLX oferă doar aplicaţii care interacţionează cu Xwave pentru sisteme mobile Apple cum ar fi iPhone, iPad şi iPod touch. Există în acest moment patru aplicaţii disponibile care interacţionează cu Xwave: o aplicaţie set-up basic; una care vă permite să vă încărcaţi lista de piese muzicale şi să vă sincronizaţi undele cerebrale cu oricare piesă din lista dumneavoastră; o aplicaţie «Tug of Mind»; o aplicaţie de meditaţie.  Pe saitul său PLX promite că veţi putea să controlaţi şi să mişcaţi obiectele din jocurile video doar gândindu-vă la aceasta sau să vă antrenaţi mintea să se concentreze şi să se relaxeze la comandă.

Iar dacă veţi achiziţiona un asfel de echipament şi veţi reuşi să dezvoltaţi o aplicaţie pentru a vă controla cu undele cerebrale staţia de radioamator nu uitaţi să ne anunţaţi, pentru ca la rândul nostru să popularizăm ceea ce va deveni o adevărată descoperire epocală în radioamatorism.
Din pozele de pe sait se poate vedea că aparatul Xwave arată aproape la fel cu o cască obişnuită de telefonie. PLX afirmă că Xwave este perfect sigur, pentru că se limitează la a asculta undele cerebrale, fără a emite vreun semnal. Acesta este un lucru bun din numeroase motive, unul dintre acestea fiind faptul că nu are rost să se mai adauge QRM la cel deja existent în benzile noastre supraaglomerate.
Mai multe se pot afla pe saitul PLX.
(Surse: Daily Mail, Mobilehack.com, AR Newsline)



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved