17 February 2011

QARS emite un timbru comemorativ

Publicaţia Gulf Times relatează că Quatar Amateur Radio Society, asociaţia naţională a radioamatorilor quatarieni a emis un timbru comemorativ, care reprezintă cea mai importantă realizare a organizaţiei – găzduirea în Orientul mijlociu a Conferinţei regionale a IARU din aprilie 2010. Adjunctul primului ministru şi totodată ministrul Energiei şi Industriei împreună cu preşedintele Consiliului QUARS ES Abdullah bin Hamad al-Attiyah au declarat că, având în vedere succesul deosebit al Conferinţei, au dorit să emită un timbru poştal special care să reproducă sigla QARS şi sigla asociaţiei internaţionale a radioamatorilor IARU, prin care să comemoreze evenimentul.
Departamentul de timbre al Corporaţiei poştale în colaborare cu QARS au proiectat şi emis noul timbru, care va fi pus la dispoziţia clienţilor poştei din Quatar.

ES Al-Attiyah operând staţia de la sediul QARS

ES Al-Attiyah a spus că asociaţiile de radioamatori din lumea întreagă se dezvoltă rapid şi numărul membrilor acestora este în creştere, în pofida progreselor în tehnologia comunicaţiilor. El a descris hobby-ul ca fiind unul deosebit de important în legarea de prietenii, în răspândirea culturii păcii, iubirii şi a serviciilor umanitare.
Numărul membrilor QARS a depăşit recent cifra de 500 şi se prevede continuarea creşterii acestora în anii ce vin.
(Sursă: Southgate AR News, Gulf Times, saitul QARS, rammb.cira.colostate.edu)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved