25 April 2011

A fost lansat «GEM», noua reţea globală pentru comunicaţii de urgenţă
În ultimul an s-a desfăşurat o activitate intensă în culise pentru înfiinţarea unei reţele internaţionale alternative a radioamatorilor pentru comunicaţii de urgenţă, care va servi diferite comunităţi şi autorităţi în timpul calamităţilor naturale şi după acestea.
Echipa cuprinde o reţea de operatori experimentaţi, care au creat un concept complet nou în domeniul comunicaţiilor de urgenţă! Suntem încântaţi să anunţăm lansarea Global Emergency Communications Network – prescurtat  GEM, reţea deja operaţională.
Grupul va opera pe frecvenţele normale internaţionale de urgenţă, astfel cum au fost ele stabilite la diferite conferinţe ale Global Amateur Radio Emergency Communications (GAREC) şi va fi accesibiă şi pe Conferinţa Echolink *KA1AAA* pentru transmiterea de mesaje!
Statutul care stabileşte cadrul activităţilior grupului este disponibil pe saitul nostru în vederea unei lecturi atente. Un nou protocol pe care l-am introdus este desemnarea sau acceptarea membrilor. La început orice persoană care ar dori să se alăture reţelei va fi acceptată în calitate de «Suporter».  După ce Suporterul a fost «intervievat» prin e-mail sau prin alte mijloace va fi evaluat şi apoi va fi eventual acceptat ca membru. Dorim să spunem limpede că deşi noi apreciem interesul dumneavoastră în a vă alătura GEM-ului, există anumite criterii care trebuie îndeplinite.
Dintre aceste criterii enumerăm: disponibilitatea dumneavoastră de a fi apelat la orice oră, echipamentul deţinut pentru comunicaţii de urgenţă, interesul dumneavoastră specific în comunicaţiile de urgenţă, calificarea dumneavoastră care vă permite să vă integraţi în organizaţie şi cât de des vă puteţi semnala prezenţa zilnică, pentru a fi pregătit în orice situaţie!
A transmite nişte mesaje este una, dar a fi fi capabil să faceţi ca aceste mesaje să şi ajungă la destinaţie indiferent de împrejurări este un factor critic. De asemenea dorim să stabilim ce alte mijloace vă stau la dispoziţie.
GEM nu are un şef sau un lider, însă responsabilitatea conducerii la un moment dat este împărţită fie între membrii fondatori sau cu orice persoană care acceptă un apel la un moment dat, înainte de stabilirea unei reţele pe baza căreia noi vom realiza o reţea formală, pentru a face faţă oricăror situaţii de urgenţă anunţate de respectivul apel iniţial.
Intenţia GEM-ului este aceea de a desemna diferite echipe sau lideri subordonaţi, plasaţi în mod strategic în întreaga lume, pentru a putea monitoriza diferite locaţii 24 de ore din 24 şi 7 şapte zile din 7. Lucrăm de asemenea la un sistem SMS, prin care iniţierea unui apel sau răspunsul dat unui apel să se poată desfăşura mult mai rapid decât în circumstanţe normale. (…)
GEM va coordona şi va conlucra cu orice organizaţie similară din lume care împărtăşeşte acelaşi entuziasm pentru comunicaţiile de urgenţă. Vizitaţi vă rugăm www.gem-int.org pentru informaţii suplimentare. 
Francois Botha – ZS6BUU

GAREC 2011

Saitul Regiunii a I-a IARU anunţă că Global Amateur Radio Emergency Conference (GAREC)  2011 va avea loc în corelaţie cu Conferinţa generală a Regiunii a I-a IARU în Sun City, Africa de sud între 15 şi 19 august. Datorită faptului că GAREC se va intercala între şedinţele IARU delegaţii vor avea posibilitatea de a participa la ambele activităţi.
Înregistrările pentru GAREC sunt acum disponibile comunicatorilor de urgenţă. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe http://www.iaru2011.org.za/GAREC2011.htm
Schiţa agendei conferinţei urmează a fi publicată curând pe saitul amintit la adresa http://www.iaru.org/emergency/
(Surse: Southgate AR News, IARU, GAREC)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved