29 April 2011

IOTA la 50 de ani

Cunoscutul program «Insule în eter» (Islands on the Air) va aniversa 50 de ani de la înfiinţare în 2014 prin instituirea unui Maraton între 1 ianuarie 2012 şi 31 decembrie 2013.  Programul insulelor a fost lansat de cunoscutul radioamator receptor britanic Geoff Watts BRS-3129.  Managerul IOTA din partea RSGB şi Comitetul IOTA îi invită pe toţi radioamatorii autorizaţi să participe la această comemorare, în cadrul căreia se vor desfăşura numeroase activităţi insulare interesante.

Timp de doi ani, în 2012 şi 2013 vânătorii de insule sunt încurajaţi să contacteze cât mai multe grupul IOTA diferite, iar expediţionarii IOTA să contribuie prin activarea acestor grupuri, cu accent deosebit pe grupurile mai puţin prezente în eter în trecut. Sistemul de punctare îi răsplăteşte pe expediţionari cu scoruri mai mari pentru activarea unor grupuri IOTA rare.  Se vor acorda certificate şi diplome atât pentru «vânători» cât şi pentru «activatori», împreună cu premii atractive pentru cei plasaţi în clasament în poziţii fruntaşe.
Maratonul oferă şanse egale pentru toată lumea, indiferent dacă participanţii sunt nou-veniţi în programul IOTA sau deţinători ai prestigiosului trofeu IOTA 1000, dat fiind că fiecare o va lua de la început la 1 ianuarie 2012.
Sperăm că toţi cititorii noştri vor căuta căile prin care să sprijine acest eveniment. Am dori să vedem activitatea iniţiată de pe acum prin programarea unor expediţii pe cât mai multe grupuri IOTA în cursul celor 24 de luni. Să ne fixăm deocamdată ca ţintă iniţială 500 de grupuri, în speranţa că aşteptările noastre vor fi depăşite pe măsură ce Maratonul progresează.
Anexat se poate consulta regulamentul complet al Maratonului aniversar IOTA 50, astfel cum va apare el în următorul director RSGB IOTA, care va fi lansat la Dayton. Regulamentul poate fi văzut şi pe saitul lui G3KMA şi va fi încărcat pe saitul RSGB IOTA de îndată ce webmasterul va reveni de la Convenţia din Visalia.
Dat fiind că toate insulele care se califică pentru IOTA contează şi pentru DXCC, sperăm ca Maratonul să genereze şi o intensă activitate DXCC în aceşti doi ani. Se vor emite periodic buletine cu actualizări despre Maratonul aniversar.
Cu salutări cordiale,
Roger Balister, G3KMA, manager RSGB IOTA
Steve Telenius-Lowe, 9M6DXX
(Sursă: G3KMA)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved