13 April 2011

Metoda 3-D şi proiectarea antenelor de       mici dimensiuni
Pe saitul Science Daily este prezentată o nouă tehnică de producere a unor antene compacte, a 12-a parte a lungimii de undă sau chiar mai mici.
«Atenţia fost îndreptată recent spre producerea unor antene prin tipărire pe ecran, tipărire cu jet de cerneală şi prin microfluide lichide umplute cu metal în forme simple, cum ar fi dipoli şi loop-uri», a explicat Jennifer T. Bernhard, profesor de inginerie electrică asistată de calculator din Illinois. «Totuşi, aceste tehnici de fabricaţie sunt limitate atât din punct de vedere spaţial cât şi dimensional, fiind inferioare în comparaţie cu antenele planare care ocupă o arie mare în raport direct cu performanţele pe care le obţin.»

«Cu toate acestea printarea omnidirecţională de nanoparticule de cerneală metalizate oferă o alternativă atractivă. După cunoştinţa noastră aceasta este prima demonstraţie de antene printate prin metoda 3-D pe suprafeţe curbilinii», a declarat Jennifer A. Lewis, profesor de ştiinţa şi ingineria materialelor şi director al laboratorului Frederick Seitz Materials Research din Illinois.
Citiţi articolul complet publicat de Science Daily aici.
(Surse: Science Daily, Southgate AR News)

                              *   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved