07 June 2011

Activitatea specială «Ziua independenţei celor 13 colonii originare» - ediţia 2011

La 1 iulie 2010 am publicat articolul Activitatea specială «Ziua independenţei celor 13 colonii originare». Pentru al treilea an consecutiv radioamatorii americani organizează această activitate specială şi în 2011 şi au introdus o serie de noutăţi.
Între 1 iulie 2011 orele 00.01 Eastern Time (GMT minus 4 ore) şi 5 iulie 2011 orele 23.59 Eastern Time)  toate cele 13 colonii engleze existente în 1776 pe teritoriul Americii de nord vor fi activate în unde scurte şi prin sateliţii de amator. Fiecare stat-colonie va avea de data aceasta cel puţin două staţii speciale. 
Tema activităţii din acest an este Declaraţia de independenţă, document a cărui imagine este reprodusă pe diplomă. Eliberarea acestor colonii de sub dominaţia Angliei a creat premisa pentru constituirea Statelor Unite ale Americii independente.

Coloniile sunt New York, New Jersey, Rhode Island, Georgia, Pennsylvania, New Hampshire, South Carolina, Virginia, Connecticut, Delaware, Maryland, Massachusetts şi North Carolina.  Se va putea obţine o superbă diplomă, tipărită pe carton gros, cu steagurile tuturor statelor-colonii. În dreptul siglelor statelor-colonii se va aplica imaginea unei sau mai multor medalii-etichete «Purple Heart» (medalia acordată de armata americană combatanţilor răniţi în lupte), în funcţie de numărul statelor-colonii lucrate.  Chiar şi o singură legătură cu o staţie specială îndreptăţeşte la primirea diplomei. O etichetă «Clean Sweep» va fi aplicată pe diploma celor care au reuşit performanţa de a lucra toate cele 13 staţii speciale, care vor avea indicativele de la K2A la K2M.
Se va lucra în toate modurile de lucru: SSB, CW, RTTY, digitale, etc. Opţiunea pentru modul de lucru şi programul de operare al fiecărei staţii speciale va rămâne la latitudinea operatorilor staţiilor respective. Se vor folosi toate benzile de unde scurte cu excepţia benzilor WARC (30, 17, 12 metri) şi a benzii de 60 de metri. În ultrascurte se încurajează folosirea benzilor de 2 şi 6 metri în simplex. Staţiile speciale vor lucra pe sau în jurul frecvenţelor care se termină cu cifra 13: de exemplu 14213, 14013, 14313, 7013 etc. (Aceste frecvenţe erau menţionate pe pagina de internet din 2010, dar ele nu mai apar în 2011. Cu siguranţă staţiile speciale vor fi semnalate şi pe clusterele DX).
Prin clic pe stema coloniilor-state de pe saitul originar se pot obţine informaţii suplimentare privind activitatea staţiilor speciale.
Solicitanţii diplomei 4th Of July Week – The Original 13 Colonies Special Event  trebuie să expedieze un extras de log cu datele legăturii/legăturilor realizate cu una sau mai multe staţii speciale, 4 USD pentru acoperirea cheltuielilor de tipar şi a expedierii certificatului) şi un QSL propriu necompletat, care să conţină numele complet al operatorului şi adresa la care se aşteaptă primirea diplomei (pentru că scrisul unora este indescifrabil, explică organizatorii...).  Formularele de cereri în diverse formate pot fi descărcate (sau copiate) de la această adresă
Cu ocazia sărbătorii independenţei va fi activă în timpul weekendului şi staţia specială K3M, care însă nu este valabilă pentru activitatea specială a celor 13 colonii.
În schimb o staţie specială în onoarea lui William Penn va lucra cu indicativul WM3PEN, reprezentând clădirea Independence Hall din Philadelphia, Pennsylvania. QSO-urile cu această staţie vor fi valabile pentru diploma celor 13 colonii, legătura urmând să fie confirmată pe diplomă prin aplicarea unei etichete speciale «Liberty Bell», însă WM3PEN nu poate fi folosit ca staţie reprezentativă pentru statul Pennsylvania.
Nu se primesc SASE sau timbre poştale. Cererile de diplomă şi costul se expediază pe adresa managerului diplomei KU2US, Kenneth J. Villone, P.O.Box 185, Conesus, NY 14435, USA. Kenneth poate onora numai solicitările de QSL-uri speciale pentru staţia din New York K2A, celelalte QSL-uri speciale trebuie solicitate direct din  partea operatorilor acestora (clic pe stema statelor pentru informaţii sau de pe QRZ.com). Diploma se eliberează şi radioamatorilor receptori.
Orice întrebări legate de valabilitatea unui QSO cu o staţie-colonie pot fi adresate lui Ken la dentron1@yahoo.com.
(Traducere, documentare şi prezentare de YO4PXSursă: http://www.13colonies.info/ )

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved