01 June 2011

Lupta pentru antenă
Un copil luptă pentru a rămâne radioamator
Sammuel Markstrom, KC9POP, un băiat de 10 ani din Mt. Pleasant, comitatul Racine, statul Wisconsin, autorizat de un an, care a câştigat diplome pentru serviciile sale de voluntariat în folosul comunităţii în timpul unor calamităţi naturale, ar putea fi obligat să-şi demonteze pilonul de 18 metri aflat în curtea din spate a casei sale, din cauza unor vecini anonimi, care reclamă că pilonul lui Sammuel este prea înalt şi că au constatat  perturbări ale programelor de TV. 
Sammuel şi părinţii săi au contestat reclamaţiile, argumentând că dacă pilonul ar fi coborât transmisiunile de radioamator ar fi mult restricţionate. Sammuel s-a născut prematur şi suferă de neuropatie cerebrală, iar părinţii săi au adăugat că radioamatorismul are o mare importanţă pentru fiul lor, acest hobby fiind singura sa sursă de recreere.  Ei au cerut oficialilor primăriei să studieze cazul cu mai multă atenţie înainte de a proceda la interdicţii. Sammuel s-a prezentat personal în faţa oficialilor primăriei comunei Mount Pleasant pentru a-şi apăra dreptul de a păstra pilonul şi a fost ascultat cu toată atenţia. Membrii Consiliului au căzut de acord să amâne orice decizie cu 60 de zile, timp în care să poată examina situaţia din toate punctele de vedere.
Un film, postat în 21 aprilie 2011 împreună cu un scurt articol pe saitul postului TV ABC Wisn.com (de asemenea pe YouTube şi pe numeroase alte saituri) poate fi vizionat la această adresă.
Dacă acest link încetează să funcţioneze se poate viziona videoul postat pe Yahoo News.
(Din păcate după 6 ani aceste linkuri nu mai sunt funcţionale - nota mea, YO4PX) 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved