20 August 2011

Din nou despre modulul SDR FUNcube
Martyn Lynch & Sons, unul dintre distribuitorii de frunte din Marea Britanie, va vinde noul modul SDR FUNcube (FUNcube Dongle).
După luni de negocieri cunoscuta firmă a fost în cele din urmă desemnată ca distribuitor al faimosului receptor FUNcube Dongle Pro care lucrează de la 64 MHz la 1,7 GHz.
Acest aparat remarcabil, de mărimea unui stick de memorie, a fost conceput, construit şi scos pe piaţă într-o perioadă extrem de scurtă de timp de Howard Long G6LVB. S-au vândut deja multe mii de exemplare în toată lumea, iniţial ca parte a FUNcube satellite project sponsorizat de AMSAT-UK.
FUNcube Dongle este un receptor radio creat pentru a permite oricui să facă primii paşi în recepţionarea sateliţilor, cum ar fi satelitul FUNcube, oriunde în lume, ca parte a proiectului global educaţional de colaborare pentru colectarea de informaţii din spaţiul cosmic. Cu toate acestea FUNcube, având o acoperire continuă de la 64 MHz la 1700 MHz, are şi numeroase alte aplicaţii alternative.
De pildă Herbert DL4SDR a folosit modulul său SDR FUNcube Dongle pentru a recepţiona imagini de pe satelitul meteo NOAA 15 WX în banda de 136-138 MHz. Antena sa este un vertical montat la înălţimea de 12 metri, într-o locaţie situată la 200 de metri deasupra nivelului mării, cu un cablu coaxial de 15 metri, fără preamplificator.
Noul FUNcube Dongle Pro este disponibil pentru numai 99 lire sterline plus TVA plus taxe poştale şi poate fi comandat de la www.MlandS.co.uk
Pentru informaţii suplimentare şi poze vizitaţi http://www.funcubedongle.com

*   *   *
Articol pe blog pe această temă:

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved