26 August 2010

Receptorul SDR Cross Country Wireless
Este un receptor compact de înaltă performanţă software-defined radio, destinat să fie folosit în staţii fixe sau portabile. Poate fi achiziţionat acum şi cu un cristal la comandă individuală, pentru a fi folosit ca adaptor panoramic IF, ca receptor de baliză sau ca monitor de staţie pe orice frecvenţă între 400 kHz şi 15 MHz.

Se poate alege între două oscilatoare pe cristal interne sau un input cu VFO exterior, are un filtraj RF de înaltă calitate (filtre trece-sus şi trece-jos similare filtrelor noastre VHF/UHF) şi este optimizat să fie folosit cu orice placă de sunet stereo, astfel că nu este necesară cumpărarea unei plăci de sunet costisitoare.


Versiunea pentru 40/30 de metri are ca frecvenţe centrale 7.075 şi 10.125 MHz, versiunea pentru 30 de metri 10.125 MHz şi 10.140 MHz, versiunea pentru 80 de metri 3.580 şi 3.668 MHz. Se poate obţine şi o frecvenţă opţională pe 3.515 MHz.
Folosindu-se o placă de sunet de 48 KHz receptorul poate asculta pe un ecart de +/- 24 kHz de frecvenţa centrală.
Informaţii mai detailate, inclusiv preţurile diverselor versiuni, pot fi găsite lahttp://www.crosscountrywireless.net/sdr_receiver.htm
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: saitul Cross Country Wireless)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved