01 September 2011

SDR-Radio acum compatibil cu modulul FUNcube
Simon Brown  GD4ELI/HB9DRV şi-a optimizat cunoscutul său program SDR-RADIO pentru a-l face compatibil cu modulul SDR AMSAT-UK FUNcube Dongle.
SDR-RADIO.com este o consolă Windows pentru receptoare şi transivere SDR. Proiectată special pentru comunitatea radioamatorilor şi a receptorilor de unde scurte (short-wave listener, SWL), consola furnizează o interfaţă robustă pentru pasionaţii din ce în ce mai numeroşi ai SDR-ului.

Programul SDR-RADIO.com a fost  actualizat pentru a oferi un suport total modulului FUNcube, inclusiv pentru urmărirea sateliţilor, compensarea efectului Doppler şi date pentru programul extern destinat rotorului prin intermediul DDE (Dynamic Data Exchange).
SDR-RADIO.com GmbH colaborează strâns cu RFspace Inc. din Atlanta, Georgia, S.U.A. pentru a oferi cele mai bune rezultate disponibile în acest moment. Nu este necesar un aparat de radio! Numeroşi deţinători de SDR şi-au pus la dispoziţie aparatele pe internet. Vizitaţi pagina Web Servers pentru a consulta lista de radiouri pe care le puteţi utiliza.  

Programul gratuit poate fi descărcat  de la http://www.sdr-radio.com/
Grupul de discuţii Yahoo al amatorilor care utilizează FUNcube se găseşte la această adresă.
*   *   *
(Surse:  Southgate AR News, AMSAT-UK, SDR-RADIO, Wikipedia)
Articol recent despre modulul SDR FUNcube:



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved